Bancu, singurul câştig din Moldova

0
272

Mijlocaşul Universităţii a revenit pe teren într-un meci oficial după o jumătate de an şi a arătat o formă de joc excelentă

Emil Săndoi a recunoscut că eşecul de la Piatra Neamţ a fost unul dureros, prin atât prin prisma adversarului modest, cât şi din cauza nenumăratelor ocazii care nu au fost transformate şi s-au răzbunat pe final. „Este frustant să ai un număr atât de mare de ocazii clare de gol și să nu reușești să înscrii, să tranșezi meciul în favoarea ta. Este greu de digerat. Multe rezultate surprize au fost în returul campionatului și astăzi a fost o surpriză de proporții. Nu am știut să gestionăm avantajul pe care l-am avut pe tabela de marcaj, am avut posibilitatea să marcăm, să facem 2-0, să închidem jocul. Apoi am făcut greșeli de poziționare pe faza defensivă, chiar și în prima repriză. Iar acest joc a fost decis de o fază fixă. Noi am ratat în atâtea situații clare prin Târnăcop, Băluță de atâtea ori, și Rocha, și Curelea, și Bancu, nu mai țin șirul ocaziilor pe care le-am avut. Dar acesta este fotbalul, e dureros că nu am reușit un rezultat bun. Ne propusesem ca după cele două partide pe care le aveam de disputat să obținem 6 puncte. Din păcate am pierdut astăzi, rămâne ca în meciul cu CFR să încercăm să obținem un rezultat bun. Sunt de acord cu Sorin Cârțu, acest rezultat este o rușine“. Emil Săndoi a remarcat redebutul lui Nicuşor Bancu, el arătând în cele câteva minute avute la dispoziţie că posedă deja formă de competiţie: „Bancu se pregătește de ceva timp cu noi, a fost și rezervă la câteva partide. Este un jucător care ne-a lipsit foarte mult, a arătat că are potențial extraordinar, a făcut diferența în destule meciuri. Are un viitor fantastic în față. A venit după șase luni de inactivitate și, ați văzut, a intrat bine, a avut câteva acțiuni periculoase. Sperăm ca după perioada de vacanță să fie apt sută la sută“.

 Alb-albaştrii sub lupă

Multe ratări şi câteva gafe decisive în defensivă

Bălgrădean – Fără vină la goluri, a mai avut încă 4 intervenţii foarte bune, în finalul primei părţi şi înaintea primului gol al gazdelor.

Achim – Un joc bun al fundaşului dreapta, a şi urcat eficient de câteva ori şi la capătul unei astfel de acţiuni i-a pasat excelent lui Târnăcop, care a ratat un gol făcut în propoţie de 80 %.

Frăsinescu – E departe de forma din tur, când a fost unul dintre cei mai constanţi jucători. A fost depăşit aproape la fiecare meci, de multe ori a gafat incredibil. În prima repriză erorile sale nu au avut efect pe tabelă. În partea a doua, supraponderalul Sialmas nici nu l-a băgat în seamă la faza din care a egalat.

Acka – Până să-i dea ocazia lui Buden să aducă victoria gazdelor avusese o prestaţie bună. După greşeala din Giuleşti, a recidivat, scăpând foarte uşor adversarul din marcaj în ultimul minut.

Vătăjelu – Nu s-a mai remarcat ca până acum, a fost destul de discret, iar apariţiile în ofensivă n-au impresionat, având câteva execuţii ratate la ultima pasă sau la finalizare.

Băluţă – Destul de activ, a ratat mai multe ocazii, la serviciu n-a prins o zi fericită, centrările sale fiind departe de aşteptări. Nu i-au ieşit pasele în centru, iar înainte de a fi înlocuit a abuzat de şuturile din unghi.

Madson – În nota obişnuită, bun pe faza defensivă, la recuperare, în jumătatea adversă nu aduce însă un plus.

Mateiu – Este probabil dezamăgirea sezonului. Un jucător pe care s-au plătit sute de mii de euro şi care venise cu recomandarea debutului în naţională a avut prestaţii modeste. A ratat aproape tot turul, din cauza accidentării din prima etapă, dar în retur a arătat că este un jucător limitat tehnic, nici măcar defensiv nu impresionează. A avut 3 execuţii dezastroase din preajma careului advers, dovedind că şutul din Giuleşti a fost o întâmplare.

Nuno Rocha – A ratat două ocazii imense, când a avut mingea a avut incursiuni periculoase, dar a avut şi multe momente moarte, în care nu a apărut în joc. Pe final a obosit, a dispărut complet din joc.

Cârstea – Pasele sale au fost eficiente, inclusiv deschiderea lui Herghelegiu în stânga la faza golului. Atunci când s-a implicat în joc nu a făcut-o rău, dar a parcă a evitat să se implice mai mult. S-a speriat de situaţia excelentă pe care a avut-o în prima parte şi a tras prost.

Herghelegiu – Prestaţie convingătoare, şi-a servit de multe ori colegii, s-a demarcat permanent, a coborât de multe ori să-şi ia mingi şi a fost eficient la redublări. A marcat cu noroc, dar contează că a încercat şi i-a ieşit. Pe final nu a mai avut suflu, poate dacă mai apărea la finalizare putea transforma una din sumedenia de ocazii create.

Curelea – A avut o ocazie mare după ce a intrat, la pasa ideală a lui Bancu. Ca şi în tur, se pare că are nevoie de mai multe şanse pentru a marca.

Bancu – A intrat neaşteptat de bine în joc, s-a implicat aproape la fiecare fază ofensivă în cele 10 minute de care a avut parte. A dat o centrare foarte bună şi a ratat şi el o mare ocazie. Se pare că echipa l-a recâştigat.

Târnăcop – Jolly joker-ul sezonului are un final de campionat mai modest. A ratat incredibil ocazia avută la centrarea lui Achim.