Colegiul „Elena Cuza”: primul centru pentru Limba germană din Oltenia

0
553

Reprezentanţii Ambasadei Germane în România au oferit, ieri, într-un cadru festiv placheta bilingvă română-germană Colegiului Naţional „Elena Cuza” din Craiova,  ce acreditează această unitate şcolară ca primul centru pentru studiul limbii germane din zona Olteniei. Prin titlul decernat, Colegiul „Elena Cuza” a intrat în relaţii directe de colaborare cu Ministerul Educaţiei din Germania. În aceste condiţii, liceenii craioveni vor putea beneficia de burse de studiu în Germania, vor avea la clasă profesori din această ţară, iar atestatele de competenţe lingvistice pe care le vor obţine la absolvirea liceului le dă posibilitatea de a deveni studenţi la orice universitate nemţească, fără evaluări suplimentare.

Placheta bilingvă a fost dezvelită ieri, în de cei doi reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Germane în România, Monika Nienaber- coordonator al Programului DSD în România şi Iosef Christoph Karl –şeful Secţiei Culturale. Colegiului Naţional „Elena Cuza” a devenit astfel, prima şcoală „pasch” din Oltenia.  „Este prima şcoală din Oltenia care intră într-o colaborare specială cu Germania. A  intrat în familia de 1.500 de şcoli din toată lumea care colaborează cu Germania în acest domeniu, iar elevii intră de azi în familia de 100 de milioane de vorbitori de limba germană din toată lumea”, a precizat Iosef Christoph Karl.

Decernarea plachetei prin care Colegiul Naţional „Elena Cuza”  devine, în mod oficial, şcoală DSD a fost realizată după doi ani de relaţii cu Ministerul Educaţiei din Germania. În cadrul acestui parteneriat, colegiul craiovean a primit şi un profesor străin pentru a preda cunoştinţe de limbă şi vocabular liceenilor – Holger Huck.

Au fost decernate primele diplome recunoscute de Germania

15 elevi de la clasa de bilingvă germană au primit, ieri, şi atestate a competenţelor lingvistice recunoscute de Ministerul Educaţiei din Germania. Totodată, elevii de clasa a XI-a s-au înscris pentru susţinerea examenului de atestat, în primul semestru al anului şcolar viitor.„Anul trecut a fost prima generaţie, de probă, iar anul acesta, prin primirea plachetei şcoala devine în mod oficial, şcoală DSD şi germana este bine instalată. La nivel naţional sunt 40 de asemenea şcoli şi tocmai de aceea am considerat important să deschidem o asemenea oportunitate şi în regiunea Olteniei”, a spus Sorin Giurumesc Sorin – inspector general în cadru MECTS.