Reghecampf a anunţat “all in” pe final de sezon

0
528

După succesul net din deplasarea de la Piteşti, scor 4-0, antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat:

„Noi nu vorbim cu jucătorii despre titlu. Distanța este foarte mare între noi și CFR, chiar și între noi și FCSB. Noi trebuie să întoarcem rezultatul de la Sepsi și să ne calificăm în finală. Eu zic că Markovic, în momentul de față, nu este nici la 50 la sută din potențialul său. Este un jucător care se antrenează foarte bine. Noi încercăm să-l aducem și pe Koljic la nivelul său maxim. Mă bucur foarte mult că cifrele lui Markovic sunt extraordinare, sper să o țină pe drumul ăsta. Am folosit astăzi sistemul acesta pentru că am auzit că sunt probleme cu gazonul. De aceea l-am introdus pe Marius Constantin în locul lui Screciu în poziția respectivă. Cine mă cunoaște, știe că voi merge «all in». Mă interesează fiecare partidă. Obiectivul nostru este câștigarea Cupei, dar cred că am jucători extrem de maturi, foarte bine pregătiți, care trebuie să se obișnuiască cu acest ritm. Dacă ne dorim să facem performanță la Universitatea Craiova, asta este mentalitatea în care ei trebuie să crească. În viitorul apropiat trebuie să ajungem în Cupele Europene și vom avea aceeași situație, deci nu este nimic nou. Sunt obișnuit cu acest lucru, sper ca și jucătorii să se obișnuiască, să le placă acest ritm. La urma urmei, dacă vrem să câștigăm Cupa României și să ne calificăm într-o cupă europeană, vom avea același lucru de făcut sezonul viitor, vom juca în fiecare săptămână de două ori”

Despre eliminarea de la Ovidiu, care l-a ţinut în tribună şi la meciul de la Piteşti, Reghecampf a spus: „A fost o mișcare de amator din partea mea, mi-am prezentat scuzele și nu am făcut-o în ideea de a nu primi o suspendare mai mare. A fost o mișcare neinspirată din partea mea, la experiența pe care o am nu aveam cum să fac o astfel de greșeală, să las echipa fără antrenor. Sper să nu se mai întâmple, pentru că nu-mi convine deloc această situație.”

Forma bună a lui Alexandru Creţu, autorul unei duble în meciul cu FC Argeş, la o zi după ce a împlinit 30 de ani, a fost explicată astfel de Reghecampf: „Am fost obligaţi să facem mişcarea asta cu Creţu, pentru că în ultima zi de cantonament a fost un fiasco total, s-a accidentat Houri şi atunci opţiunile noastre de a juca cu doi mijlocaşi ofensivi au fost aproape nule, pentru că trebuia să ne gândim şi la cazul în care unul dintre ei se accidentează. Creţu ştiam că are calitate fizică bună, este un jucător foarte înalt, foarte dificil când vine din spate cu tempo, cu o tehnică bună pentru postul respectiv, nu am riscat nimic, el a muncit, este foarte serios şi lucrul acesta l-a ajutat foarte mult. Nu am cum să vă spun dacă îl văd pe Creţu la echipa naţională, cred că ar trebui să respectăm în primul rând deciziile selecţionerului. Are destul de timp să se pregătească până în vară şi să aibă mai multe soluţii. Creţu este un jucător în formă bună, care ar putea ajuta echipa naţională”.