Razboiul pigmeilor cu gigantii.

0
317

Victor Boştinaru

 S-a consemnat, deunăzi, unul din cele mai rusinoase si abjecte gesturi politicianiste din istoria Romaniei democratice.

Dupa o saptamana de linsaj mediatic, minciuna si calomnie de la nivel prezidential si guvernamental,profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost indepartat de la conducerea comisiei anti Covid-19. Cum se justifica faptul ca atacul acesta ordinar, sustinut de la cel mai inalt nivel si pe multe surse media a tintit una din cele mai prestigioase personalitati ale lumii medicale romanesti? Nu voi reveni la argumentele deja utilizate si care confirma fara urma de indoiala ca prof. Streinu-Cercel si echipa sa nu au scris,nu au spus si nu au sugerat ce li se imputa. Cum de abia acum,la doua luni de la prezentarea acelui document de lucru, domnii Iohannis, Orban si Tataru sunt ,,revoltati’’ de continutul sau? Sigur, o personalitate de talia eminentului profesor nu e docila, nu are obiceiul sa se supuna, si mai ales are curajul opiniilor sale bazate pe date stiintifice.

Autoritatea sa recunoscuta nu s-a bazat niciodata pe carnetul de partid, pe apartenenta la o gasca, pe obedienta.

Sigur pentru unii, domnul profesor Streinu-Cercel se face vinovat ca desi a studiat atat de mult,desi se bucura de o mare recunoastere stiintifica internationala, nu a invatat sa cante la mandolina si nici macar nu a exersat in public talentul de cantaret.

Cand l-am vazut ieri pe premier cum zambea smechereste- golaneste la intrebarea unui journalist daca nu ar trebui demis profesorul Streinu -Cercel am avut o senzatie de greata.

Aseara l-am vazut pe acelasi personaj abulic la sedinta de guvern adresandu-se distinsului profesor cu ,,Cercel’’ si am simtit revolta.

Cum e posibil ca oameni care nu au facut nimic la viata lor cu exceptia faptului ca printr-un accident istoric au ajuns sa conduca destinele unei tari, cum e posibil ca oameni care nici macar nu au citit atatea carti cate a scris prof. Streinu-Cercel, sa se comporte in Romania anului 2020 ca in perioada prolecultista? Eu nu sunt un fanatic sustinator la profesorului Streinu-Cercel, dar ca unul care am avut privilegiul sa il cunosc direct marturisesc ca ma mir ca asemenea oameni au mai ramas in Romania sfertodoctilor si semidoctilor.

Cand in primavera anului 2016 am participat cu o delegatie a Comisiei de dezvoltare regionala a Parlamentului European la o vizita la Institutul Matei Bals, am fost atat de mandru ca roman sa aud cuvintele de admiratie la adresa acestui institut rostite de deputati din Marea Britanie, Germania, Portugalia.

In toti acesti ani am cunoscut direct si alte personalitati ale acestei remarcabile echipe de medici si oameni de stiinta precum prof. Alexandru Rafila, profesoara Arama, carora le transmit respectful si pretuirea mea pentru ceea ce sunt si ceea ce fac.

Ce am fi facut noi in fata pandemiei de coronavirus fara Raed Arafat, fara Adrian Streinu-Cercel, fara Alexandru Rafila? Am inebunit cu totii sau am devenit atat de inconstienti ca sa ne incredintam supravietuirea unor mediocrii, chiar daca apparent cumsecade, cu carnet de partid fie el PSD sau PNL?Si voi care l-ati cunoscut sau nu pe profesorul Adrian Streinu-Cercel, v-ati incredinta sanatatea sau viata unor mediocrii cu carnet de partid? Pe voi nu v-a ingrozit ce a facut clientela de partid la Suceava, la Hunedoara, la Arad, la Focsani? Voi de ce taceti?

Cand in razboiul dintre pigmei si giganti castiga pigmeii trebuie sa ne ingrozim. Victoria lor este infrangerea noastra ca natiune!