Teatrul „Colibri”: Încep înscrierile pentru o nouă serie de ateliere de creație

0
314

În perioada 15 aprilie 9 iunie 2019, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” organizează o nouă serie de ateliere de creaţie. Înscrieri se fac în intervalul 1-5 aprilie 2019, doar prin formular on-line, link-urile pentru fiecare atelier în parte fiind disponibile din data de 1 aprilie, de la ora 00.01, până în data de 5 aprilie, ora 14.00, pe site-ul instituţiei, www.teatrulcolibri.ro, şi pe paginile de Facebook. Pentru completarea formularului on-line, persoanele interesate vor accesa link-ul dorit, vor scrie datele necesare şi vor apăsa pe butonul de trimitere, astfel se va înregistra înscrierea. Pentru fiecare atelier în parte există un număr limitat de locuri.

Preţul unui atelier (întreaga perioadă) este 170 lei, iar perioada obligatorie de achitare a taxei este 1-5 aprilie 2019. Plata se va efectua fie la sediul Teatrului „Colibri”, între orele 9.00-15.00 (de luni până vineri), fie prin ordin de plată sau prin transfer bancar în contul RO58TREZ29121G335000XXXX, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri, CUI 5001805. Neachitarea taxei în perioada menționată duce la pierderea locului ocupat prin formularul on-line. Atelierele se vor reuni pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”, duminică, 9 iunie 2019.

 

Luni, ora 17.00 „Dincolo de poveste” (coord. Rodica Prisăcaru): atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani, în care vor descoperi tehnici de animaţie, pe care le vor aduce în scenă, la teatru. Număr participanţi: 15.

Luni, ora 17.00 „Ora de creativitate” (coord. Andreea Melinescu): atelier destinat copiilor cu vârsta minimă 6 ani, în care vor desluși tainele lucrului manual și vor realiza diverse obiecte din plastic, textile, din hârtie, având la bază ideea de reciclare. Număr participanţi: 10.

Luni, ora 17.30 „Construim cu bucurie” (coord. Laura Pumnea): atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, în care vor construi jucării din materiale reciclabile. Număr participanţi: 15.

Marţi, ora 17.00 „Lumea piticilor”, grupa 1 (coord. Laura Pumnea): atelier pentru copii cu vârsta între 2-4 ani, în care cei mici descoperă prin metoda step by step lumea minunată a poveștilor și a jocurilor. Număr participanţi: 10.

Miercuri, ora 17.00 „Primul pas pe scenă” (coord. Alis Ianoş): atelier pentru categoria de vârstă 5-7 ani, în cadrul căruia copiii descoperă variate tehnici teatrale şi îşi pun în valoare abilităţile artistice, care, la finalul cursurilor, vor fi prezentate într-un spectacol pe scena Teatrului „Colibri”. Număr participanţi: 10.

Miercuri, ora 17.00 „Improvizăm și ne distrăm” (coord. Robert Iovan): atelier pentru categoria de vârstă 5-7 ani, ce își propune să îi adune pe copii într-o întâlnire distractivă, care să îi destindă și să îi învețe tainele și beneficiile improvizației la nivelul lor de percepție. Număr participanţi: 15.

Joi, ora 17.00 „Lumea piticilor”, grupa 2 (coord. Laura Pumnea): atelier pentru copii cu vârsta între 2-4 ani, în care cei mici descoperă prin metoda step by step lumea minunată a poveștilor și a jocurilor. Număr participanţi: 10.

Joi, ora 18.00 „Jocul de-a joaca” (coord. Oana Stancu): pentru categoria de vârstă 9-14 ani, atelier de improvizație, în care copiii descoperă tainele teatrului. Număr participanţi: 10.

Vineri, ora 17.00 „Cine sunt eu!” (coord. Geo Dinescu): atelier pentru copiii cu vârsta între 3-6 ani, ce urmăreşte dezvoltarea personalităţii copilului de vârstă mică prin modalităţi specifice actului de creaţie artistică. Număr participanţi: 20.

Vineri, ora 18.00 „Teatru de umbre” (coord. Marin Fagu): atelier pentru copii și adolescenți (vârsta minimă acceptată: 10 ani), în cadrul căruia aceștia se bucură să deslușească tainele construcției și mânuirii figurinelor specifice teatrului de umbre. Număr participanţi: 10.

Vineri, ora 18.30 „Terapie cu păpuși” (coord. Geo Dinescu, doctor în teatru, specializare Terapia prin intermediul artelor la copii): atelier destinat copiilor atipici (de exemplu: afecțiuni din spectrul autist, sindrom Down etc.), fără limită de vârstă. Prin jocul cu păpușa, copilul privește viața emoțională mai detașat. Jocul cu păpușa îi conferă copilului distanța psihologică de la problemele lui, lăsându-i un spațiu de siguranță pentru a le expune și a le explora într-un mod liber. Psihicul copilului atipic se eliberează, iar comunicarea devine mult mai ușoară cu cei din jur. Număr participanţi: 5.

Sâmbătă, ora 16.00 „Puzzle Factory” (coord. Adriana Teodorescu): atelier pentru copiii cu vârsta între 8-12 ani, în care descoperă piesele de puzzle ce construiesc spectacolul în scenă, devenind actorii contextului creat de ei. Număr participanţi: 10.

Sâmbătă, ora 17.00 „Creatorul de păpuși” (coord. Adriana Teodorescu): atelier pentru copiii de 6-10 ani, în cadrul căruia își pot construi cu imaginație și îndemânare propriul lor teatru cu păpuși confecționate din resturi textile, linguri de lemn, hârtie creponată și alte materiale. Număr participanţi: 10.

Sâmbătă, ora 16.00 „Dincolo de mască” (coord. Geo Dinescu): atelier pentru copii de minim 8 ani, prin care descoperă cea mai cunoscută formă a teatrului de improvizație, Commedia dell’Arte. Număr participanţi: 15.

Sâmbătă, ora 17.00 „Poveștile copilăriei” (coord. Laura Pumnea): atelier care pune în valoare creativitatea copiilor și abilitatea lor de a scrie și rescrie povești, ce vor fi ulterior publicate în Gazeta de teatru. Vârsta minimă: 8 ani. Număr participanţi: 10.

Sâmbătă, ora 18.00 „Video Blogger Colibri” (coord. Geo Dinescu și Marin Fagu): Participanții, cu vârsta minimă 10 ani, vor învăța în cadrul acestui atelier multimedia tehnici de redactare a unei știri, modalitatea de realizare a unui interviu, cum pot deveni prezentatori de televiziune, își vor însuși reguli de filmare și montaj video. De asemenea, vor afla pas cu pas cum se construiește și promovează informația prin intermediul video blog-ului și vor realiza materiale pentru pagina youtube Video Blogger Colibri (https://www.youtube.com/channel/UCikKjnILFfyWAimfFQsy3JQ). Număr participanţi: 12.