Expoziţie internaţională de fotografie a artistei Neda Siami, din Iran

0
392

În organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova s-a deschis, ieri, expoziţia internaţională de fotografie a artistei Neda Siami, din Iran. Aceasta cuprinde aproape 100 de lucrări, îndeosebi color, şi se axează pe trei tematici distincte: copilăria, familia şi maternitatea, reportaje din Iran şi India.

Născută în anul 1986, la Mashhad (Iran), Neda Siami este directorul Diviziei Internaţionale ABGINEH – Institutul de Cercetări şi Studii Fotografice, precum şi director al „NEDA STUDIO”, studio profesional de fotografie pentru copii. Aşa se face că majoritatea colecţiei expuse la Craiova prezintă copii de toate vârstele, în mai multe ipostaze şi ambienturi, cu variate aranjamente şi recuzite. „Autoarea este deosebit de sensibilă şi atentă la detalii, înfăţişând lumea minunată a copilăriei cu o acurateţe şi o eleganţă cum puţini autori au reuşit”, spune col. (r.) Mircea Anghel, preşedintele Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”.

O atenţie la fel de mare o acordă artista familiei şi maternităţii, surprinse în imagini fiind mame care îşi poartă cu dragoste sarcina şi o arată cu delicateţe şi duioşie. „Neda Siami este şi un foarte fin observator al lumii înconjurătoare, dezvăluindu-ne detaliile de arhitectură specifice Indiei şi Iranului, acordând o atenţie deosebită încadrării fiinţei umane în aceste medii”, mai spune col. (r.) Mircea Anghel, invitând publicul să viziteze expoziţia în următoarele două săptămâni.