Sub umbrela programului Mobile for Good, / Fundaţia Vodafone România derulează 19 proiecte

0
378

Fundaţia Special Olympics din România a organizat, zilele trecute, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Campionatul Naţional de Tenis de Masă „Special Olympics”. Manifestarea a fost finanţată de Fundaţia Vodafone România. „Pentru noi, copiii şi adulţii cu nevoi speciale sunt, înainte de toate, oameni speciali, iar nevoile lor au fost mereu în centrul preocupărilor şi al proiectelor noastre”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Pentru ediţia din 2016, acest eveniment naţional, şi-a propus să atragă 60 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale şi 40 de părinţi şi voluntari. Ca de fiecare dată, sportivii participanţi vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate prin măsurarea tensiunii şi a glicemiei în cadrul proiectului „Sportivi Sănătoşi – Close the Referral Loop” (Închiderea Lanţului de Recomandări) care face parte din programul Mobile for Good al Fundaţiei Vodafone România.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, evenimentul sportiv s-a adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din toată ţara şi este cuprins în calendarul competiţional agreat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România pentru anul şcolar 2015 – 2016. Au participat sportivi din Suceava, Timişoara, Satu Mare, Bucureşti, Buzău, Craiova, de la şcoli speciale şi organizaţii neguvernamentale. „Tenisul de masă îi mobilizează pe tinerii sportivi Special Olympics spre o perspectivă pe care noi o cultivăm, aceea de a face mişcare şi în acelaşi timp să lucreze în echipă, să comunice şi să se bucure de timpul petrecut în sala de sport”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

„Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilităţi Intelectuale”

Campionatul Naţional de Tenis de Masă de la Buzău face parte din proiectul „Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilităţi Intelectuale”. În cadrul acestuia sunt organizate evenimente sportive locale, regionale şi naţionale pentru un număr de 915 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi sunt implicaţi antrenori alături de 450 de voluntari şi 200 de membri ai familiilor participanţilor. Partenerul Fundaţiei Special Olympics din România este Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Proiectul, care a început la 1 aprilie 2015 şi se va încheia pe 20 aprilie 2016, este finaţat cu 30.000 de euro din care 27.000 de euro reprezintă contribuţia Fundaţiei Vodafone România. Alte surse de finaţare ale proiectului provin de la autorităţile locale şi de la Special Olympics International.

Investiţie de 23 milioane de euro

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 18 ani de activitate Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundaţia Vodafone finanţează, în toate cele 28 de ţări în care este prezentă, proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate.

Mobile for Good

  • A fost lansat în România în 2012
  • Este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România
  •  Prin el se derulează un număr de 19 proiecte, cu o valoare cumulată de 2,9 milioane de euro
  • Se adresează unui număr total de 30.227 de beneficiari.

Fundaţia Special Olympics din România :

  • a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics.
  • Organizaţia contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire
  • Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.