O elevă din Băileşti se „bate” în trei faze finale ale Olimpiadelor şcolare

0
714

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti se „bate” cu unităţi de învăţământ preuniversitar cu notorietate şi va avea şase reprezentări, la fazele naţionale ale Olimpiadelor şcolare, la diverse discipline. „Bijuteria” este în mâinile unei eleve din clasa a IX-a, care a obţinut trei calificări, iar la două dintre ele va fi prezentă, urmând să facă un adevărat tur de forţă, în numai două-trei zile.

S-au încheiat fazele judeţene ale Olimpiadelor şcolare, la diverse discipline, se aşteaptă centralizarea datelor cu elevii doljeni care vor merge la fazele naţionale, dar, deja, este ceva care atrage atenţia. Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti este deja printre premianţi: va avea şase reprezentări la etapa finală. La Biologie, Elisa Bănică (cls. a IX-a, profesor  Elena Jianu) îi va avea drept colegi pe Mădălina Mitroi (cls. a X-a) şi pe Mihai Grimm (cls. a XI-a), ambii pregătiţi de prof.  Ştefania Văduva. La Fizică şi Matematică va participa aceeaşi Elisa Bănică (prof. Fănuţa Botea, respectiv prof. Daniela Beldea). La şah, va fi prezent Ovidiu Neacşu (cls. a XI-a, pregătit de prof. Criastian Bălună).

«Este un succes de marcă pentru noi, practic vorbim despre o premieră, iar aceşti copii şi îndrumătorii lor merită toate laudele. Am dat dovadă că aici se face învăţământ de calitate şi că ne putem „bate” cu liceele de anvergură. Mădălina Mitroi a fost prezentă şi anul trecut la „naţionale”, unde a obţinut Menţiune, iar Mihai Grimm a fost de asemenea în finală, obţinând Trofeul special», a declarat prof. Gabriel Tica, director al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti.

O fată obişnuită cu succesele

„Bijuteria” este Elisa Bănică, o fată frumoasă şi deşteaptă, care vrea să se „bată”, în pregătire, cu toţi colegii ei din ţară. «Este o fată deosebită şi va avea, sunt convins, foarte multe succese. Ea a mai participat, pe când era elevă a Şcolii Gimnaziale „Aviator Petre Ivanovici”, la etapele naţionale la Biologie şi Fizică. A avut media de absolvire 10,00, iar la Evaluarea naţională i-a lipsit foarte puţin să obţină maximul. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” a vrut-o acolo, dar am discutat cu părinţii şi le-am explicat că va avea parte de toată pregătirea posibilă, dar să rămână aici, cu atât mai mult cu cât  este aproape de casă. Tatăl său a venit, zilele trecute, după aflarea rezultatelor, şi ne-a mulţumit, spunând că, acum, simte o uşurare. Elisa va face un adevărat tur de forţă în aprilie, când, după ce va susţine la Satu Mare faza finală la Biologie, va pleca la Târgu Mureş, unde va participa la Matematică. Este, pentru noi, o mândrie», a mai spus  Gabriel Tica.