Baschetbaliştii craioveni întâlnesc liderul

0
259

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova joacă astăzi, de la ora 17, în Sala Polivalentă, contra liderului Ligii Naţionale, Municipal Oradea, în etapa a şaptea a grupei 1-6. Alb-albaştrii au câştigat meciul de acasă, din sezonul regulat, contra bihorenilor, însă au cedat la scor partidele din deplasare. La ultima dintre ele, Craiova a fost învinsă la scor, însă a acuzat un arbitraj potrivnic pe toată durata jocului, iar ca formă de protest a decis să faulteze la fiecare fază din ultimul sfert, terminând meciul în doar patru jucători. Antrenorul Cristi Achim a reacţionat dur, acuzându-i pe craioveni de lipsă de fair play. În urma acelui scandal, tehnicianul Craiovei, Oliver Popovic, a fost înlocuit cu secundul Vladimir Vuksanovic, director tehnic fiind adus Dragan Aleksic. Vuksanovic a recunoscut că la Oradea nu s-a găsit cea mai potrivită formă de protest, însă a menţionat în acelaşi timp că ruşinos a fost modul cum a fost „furată” echipa din Bănie pe tot parcursul jocului: „Nu ştiu ce a spus antrenorul Oradei, dar sunt de acord cu el că a fost ruşinos ce s-a întâmplat, însă nu numai în ultimul sfert, ci de la început până la sfârşit. Oradea este poate cea mai bună echipă din campionat, însă avem şansa noastră şi vom încerca să câştigăm, mai ales că jucăm în faţa fanilor noştri”.

Vuksanovic nu ştie dacă se va baza în meciul de astăzi pe Radenko Pilcevic, care a plecat de câteva zile în Serbia pentru a-şi reînnoi viza şi nu ştie dacă va ajunge la timp: „Ne-am obişnuit să avem indisponibili la fiecare meci. Nici nu ştim unde va fi Pilcevic la ora meciului, pe teren sau undeva la închisoare!”

În schimb, craiovenii l-au recuperat pe Florin Popa, absent la Cluj din cauza unei accidentri uşoare. Acesta speră să repete performanţa din ultimul meci de acasă, contra Mureşului, când a marcat 13 puncte, având procentaj maxim la aruncări. “Întâlnim o echipă foarte bună, dar avem şansele noastre. Sper să ajut echipa şi să arăt că nu a fost o întâmplare prestaţia mea din jocul cu Mureşul. E mai uşor să joci bine atunci când ţi se acordă încredere, iar mie mi s-au oferit şanse să arăt ce pot la Craiova. Vreau să câştigăm, spectacolul să-l lăsam pentru All Star Game” a declarat fundaşul adus recent de la Mediaş. Şi Darius Hargrove promite o prestaţie la înălţime împotriva liderului, mizând şi pe aportul fanilor: „Oradea este probabil cea mai bună echipă din campionat, dar noi putem să o învingem, fiindcă avem fanii cu noi. Trebuie să ne concentrăm mai bine la aruncările libere, ratările de la linia de fault ne-au costat victoria la Cluj” a spus Hargrove.