„Cine nu e în stare să îşi asume responsabilitatea să nu se bage în politică”

0
174

Copreşedintele Uniunii Social-Liberale, Crin Antonescu, preşedintele PNL, s-a întâlnit, vineri, cu liberalii şi simpatizanţii din oraşul Filiaşi. Vizita acestuia a căzut în ziua de Buna Vestire, iar mesajul transmis celor prezenţi a fost unul de speranţă, de încredere şi mobilizare: «Ştiu foarte bine toate greutăţile pe care în fiecare zi trebuie să le înfruntaţi. Ştiu că de multe ori sunteţi lipsiţi de speranţă şi priviţi cum se duce încet, încet viaţa noastră din promisiuni în promisiuni, din aşteptări în aşteptări, din speranţe în speranţe. Ştiu foarte bine că şi cei tineri, a căror vârstă ar trebui să fie prin excelenţă a încrederii, a speranţei şi a bucuriei, sunt umbriţi de grija locului de muncă, de gândul că s-ar putea ca în ţara noastră să nu mai aibă un viitor şi să îl caute aşa cum atâţia din copiii acestei ţări au făcut-o şi o fac în altă parte. Şi totuşi chiar dacă ne este greu, chiar dacă la capătul fiecărei zile ne spune „nici azi nu s-a întâmplat ceva bun, ba parcă mai rău ne afundăm”, singurul meu mesaj în care cred este acela că trebuie să ne adunăm toată răbdarea, toată speranţa, toată încrederea şi să mobilizăm toate energiile noastre pentru a ne bate pentru noi şi pentru această ţară».

Crin Antonescu la Filiaşi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus filişenilor că nu vine în faţa lor cu promisiuni, chemându-i să stea strâmb şi să judece drept „fie şi cu mintea românului de pe urmă, cum ne spune un proverb afurisit, dar adevărat”, făcând o comparaţie între guvernarea liberală, cu toate greşelile şi imperfecţiunile ei, şi cea pedelistă. „Guvernul liberal, până acum doi ani, cu mai bune, cu mai rele, cu mai multă sau puţină inspiraţie, a făcut în aşa fel încât această ţară să aibă patru ani la rând creştere economică. De când a venit la putere Guvernul Boc, nu vedem de la o lună la alta şi de la un an la altul decât promisiuni mincinoase, că ieşim din criză în fiecare săptămână şi săptămâna următoare intrăm iar, că vom avea creştere economică şi la sfârşitul anului şi preşedintele, şi premierul, şi miniştrii lor dau vina pe analiştii economici, pe Grecia, pe Irlanda, pe Portugalia, pe oricine în afară de ei. În timpul Guvernului liberal au venit cele mai multe investiţii în această ţară, s-au creat cele mai multe locuri de muncă şi au existat cele mai mari venituri în această ţară. Sunt fapte adevărate. N-a dus-o nimeni ca în sânul lui Avraam, am trăit greu şi în timpul, acela dar s-a simţit că lucrurile merg spre bine. Guvernul liberal a mărit pensiile, lucru pentru care nu încetează să fie criticat. Guvernul lui Băsescu a tăiat cu 25% toate salariile bugetarilor şi dacă n-a putut să taie pensiile aşa cum a vrut, chiar şi cele mai amărâte pensii au scăzut prin noi şi noi forme de impozitare”, a spus Antonescu.

„Guvernul lui Boc şi Băsescu închide şcoli şi spitale după ce noi le-am reparat”

Copreşedintele USL a amintit că Guvernul liberal a alocat fiecărei primării, indiferent de culoarea politică, fonduri care s-au văzut, acuzând Guvernul Boc că strânge „banii de la toţi românii pentru a-i da numai primarilor pe care îi agreează sau firmelor şi clienţilor PD-L”. „Guvernul lui Boc şi Băsescu închid şcoli şi spitale după ce noi le-am reparat. Azi preşedintele acestui stat, cel care v-a cerut votul de două ori şi s-a angajat în faţa tuturor românilor că va fi responsabil şi va lucra pentru ei, vine şi ne spune că trebuie să ne intre bine în cap că statul nu are nici o obligaţie faţă de nici unul dintre dumneavoastră şi că, dacă nu vă place, lumea e mare şi puteţi merge în altă parte să vă căutaţi rostul, viaţa, locul de muncă şi fericirea. Asta nu e vorbă de preşedinte şi de guvernanţi. Cine nu e în stare să îşi asume responsabilitatea că trebuie să lucreze pentru toţi românii, nu numai pentru cei din partidul său, să nu se bage în politică”, a mai spus Crin Antonescu.

«Cei mai mulţi români ne-au zis: „Uniţi-vă şi scăpaţi-ne odată de ăştia”»

Preşedintele liberalilor nu a pierdut prilejul să vorbească alianţa cu PSD care a stârnit foarte multe discuţii, afirmând că, deşi sunt multe lucruri care îi despart de pesedişti, în viitor va fi destulă vreme să se lupte cu aceştia „aşa cum e normal în competiţia democratică în orice ţară”, dar au făcut această alianţă pentru că în acest moment România are nevoie de unirea tuturor forţelor, a energiilor pentru a înlătura o putere care îşi bate joc de ţară. «Şi dacă eu, ca liberal, sau unii dintre dumneavoastră avem lucruri care ne despart de cei din PSD, avem atâtea şi atâtea lucruri neplăcute de reproşat şi dacă cei din PSD au la rândul lor atâtea şi atâtea lucruri să ne reproşeze sau care îi despart de noi, eu cred că este responsabilitatea celor care facem politică să vedem de ce au astăzi nevoie românii şi nu noi ca partide. Cei mai mulţi dintre români ne-au zis: „Uniţi-vă şi scăpaţi-ne odată de ăştia”. Eu am socotit, ca preşedinte al PNL, alături de colegii mei din conducerea partidului, toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, toţi preşedinţii de consilii judeţene, primari, că trebuie să dăm la o parte şi orgoliul şi amintirile neplăcute şi antipatiile şi să facem ceva pentru oamenii din ţara aceasta. Am făcut această alianţă pentru a arăta românilor că există alternativă la Traian Băsescu, la Emil Boc, la Elena Udrea şi toată gaşca lor», a conchis Crin Antonescu.