Nominalizări UNITER pentru Teatrul Național „Marin Sorescu”

0
274

          Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova are două nominalizări la Premiile UNITER din acest an: Actorul Sorin Leoveanu a fost nominalizat la Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Barry Champlain din spectacolul „Radio” de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop. Scenografia Irinei Moscu a fost nominalizată la  Premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul „Casa cu suricate” de David Drábek, regia Radu Afrim.
         De asemenea, SENATUL UNITER a acordat Premiul special pentru machiaj  de scenă make-up artist-ului Minela Popa, iar Premiul Președintelui  revine anul acesta Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova pentru  170 de ani de istorie în teatrul românesc.

            Spectacolul „Radio”, de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop este  programat sâmbătă, 7 martie, de la ora 19.00, la sala Amza Pellea, iar  „Casa cu suricate” de David Drábek, regia Radu Afrim se vede cel mai  curând pe 28 martie.

Spectacolul lui Bobi Pricop vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

Într-o casă plină cu suricate, pe lângă păsări sabot și o cârțiță moartă, viețuiesc trei surori. Sora cea mică este bântuită de amintirea unei mame nebune și nu a mai părăsit suricatele de un an de la moartea subită a tatălui. Cea MARE s-a cuibărit în fața televizorului și a mâncat până la imobilizare. Sora mijlocie este singura care muncește pentru a întreține casa cu suricate. Aceasta este acțiunea spectacolului „Casa cu suricate” de David Drábek, regia Radu Afrim.