Dolj: Două drumuri județene închise și sute de gospodării fără energie electrică din cauza viscolului

0
336
Doljul este, astăzi, sub atenționare Cod Portocaliu de viscol până la ora 23.00. Însă ninsoarea abundentă care a căzut încă de aseară, le-a dat mari bătăi de cap autorităților. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, unde este activată Grupa operativă, se acționează cu 65 de utilaje, pe toate drumurile naționale din județul Dolj, alte 64 de utilaje de deszăpezire fiind angrenate în menținerea viabilității drumurilor județene. Continuă să ningă și să viscolească în județ, astfel că sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. La ora 14.00, mai erau 50 de consumatori fără energie electrică în comuna Cernătești, iar viscolul a creat probleme în Brabova și Gogoșu, unde sunt 670 de gospodării fără energie electrică. Probleme au fost și la Ghercești, la primele ore ale dimineții, însă au fost remediate. Echipele CEZ Distribuție lucrează pentru a repara defecțiunile apărute. Din cauza viscolului puternic și pentru a evita ca mașinile să rămână înzăpezite, Grupa operativă a luat decizia închiderii temporare a două tronsoane de drumuri județene, după cum au anunțat reprezentanții ISU Dolj:
– DJ 553 Poiana Mare – Maglavit  – km 24 – 41 – localitățile au acces la drumuri naționale, se acționează cu o autofreză;
– DJ 561E – Băilești – Seaca de Câmp – km 0 – 11 – localitățile au acces la drumurile naționale sau alte drumuri județene.
Se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă, mai ales pe porțiunile de drum în pantă, motiv pentru care au apărut blocaje în comuna Pielești din cauza TIR-urilor, însă drumarii intervin în continuare, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, lt. col. Florin Cocoșilă.
Poliţia Doljeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de trafic.