Alb-albaştrii s-au împiedicat singuri, la mal

0
378

Universitatea Craiova – ACS Poli Timişoara 1-1

Au marcat: Dimitrov 58 / Enescu 50.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 10.000.

Universitatea Craiova: Mitrovic 5 – R. Popa 5, Kelic 5 (46 Tiago Ferreira) 5, Briceag 4 – Dimitrov 7, Bic 4, Zlatinski 5, Bancu 5 – Gustavo 5 (65 Burlacu) 6, Mitriţă 5, Băluţă 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Martic, Screciu,  Bărbuţ, Glavina.

ACS Poli: Straton 8 – Străuţ 5, Artean 6, Melinte 6 – Ciucur 6, Vaşvari 5, Enescu 7, Maxi Oliva 6 –Velcotă 4 (46 Haruţ) 5, Popovici 5 (90 Şeroni), Drăghici 4 (62 M. Croitoru) 5. Antrenor: Leo Grozavu. Rezerve: Curileac – Bârnoi, Carabela, Ciaccheri.

Arbitru: George Rădulescu (Bucureşti) 6. Asistenţi: Iulian Radu (Bucureşti), Radu Timar (Bihor). Rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara).

Observatori: Romulus Chihaia, Cristian Nica.

Universitatea a remizat pe teren propriu cu Timişoara, echipa care nu câştigase niciun punct în 2018

Craiova şi Timişoara au încheiat primele sezonul regulat, până la finalul campionatului urmând să facă parte din grupe diferite, evident, cu obiective deosebite. Mangia i-a primit cadou înainte de play-off pe Gardoş şi Andre Santos, dar aceştia au fost doar prezentaţi fanilor înaintea jocului. Italianul a făcut şi el daruri la rândul său, Ovidiu Bic fiind titular în premieră, în ziua în care a împlinit 24 de ani. De partea cealaltă, Leo Grozavu nu câştigase încă vreun punct de la venirea pe Bega şi se agăţa de meciul din Bănie ca de o ofertă de moral în perspectiva play-out-ului. Antrenorul Timişoarei a răspuns cu aceeaşi aşezare precum Craiova, un 3-4-3 în care Artean a coborât în centrul defensivei, iar Velcotă şi Popovici l-au susţinut pe vârful Drăghici. Bănăţenii au respectat înţelegerea cu Craiova de a nu-l folosi pe Mihai Roman în meciul direct, oltenii având destule experienţe nefericite cu „ecşii”. Totuşi, un alt fost component al Universităţii, portarul Straton, avea să facă o primă repriză excelentă. Ştiinţa s-a complăcut într-un joc de posesie pasivă, dar a avut o perioadă de forcing între minutele 25 şi 30, în care a ratat patru ocazii imense. Mitriţă nu i-a găsit punctul slab lui Straton, Băluţă a depăşit obstacolele, dar n-a mai avut forţă să împingă mingea în poartă, Dimitrov a şutat ca un fundaş, tare şi în portar, iar Bancu n-a reuşit nici el să-şi învingă fostul coechipier. „Ăsta n-a apărat în toate meciurile la noi câte mingi scoase azi” fremătau fanii olteni. Aveau dreptate, fiindcă datorită portarului a ajuns Timişoara nevătămată la pauză. Trecând de perioada complicată, bănăţenii au început să emită pretenţii, concretizate imediat după pauză, cu un şut de la distanţă al lui Enescu, la care Mitrovic n-avea cum să intervină. Craiova s-a năpustit imediat peste adversar, dar Băluţă, găsit de Gustavo, a ratat incredibil din 6 metri, trăgând peste poarta goală. În schimb, vinclul l-a găsit Dimitrov, cu şutul de la 25 de metri care i-a adus prima reuşită în tricoul alb-albastru, una cu adevărat deosebită. Olteni au forţat pentru a avea un punct în plus în play-off, dar n-au mai obţinut decât o serie de faze fixe. La cornere nu sunt specialişti, iar Mitriţă a avut la dispoziţie două lovituri libere, una trimisă din unghi în prima bară, iar a doua n-a prins poarta. Burlacu a avut ultima şansă de a aduce victoria, dar Straton a mai avut un reflex rămas şi a dus practic de unul singur o jumătate de punct pe Bega. Universitatea Craiova confirmă că nu este la nivelul arătat pe finalul anului trecut şi se împiedică de echipa aflată în cea mai slabă formă în 2018, intrând în play-off doar cu 26 de puncte.

Mangia, nemulţumit de starea terenului

Devis Mangia a fost din nou neinspirat, făcând numai două schimbări, la fel ca în precedentele două partide, sporind nemulţumirea celorlalţi jucători din lot, dar şi a fanilor, care aşteaptau o noutate de pe bancă în condiţiile în care mai mulţi jucători n-au dat randament. Italianul s-a declarat mulţumit de rezultat şi a acuzat suprafaţa de joc. „Îi felicit pe jucătorii mei, chiar dacă unii vor spune că nu e un rezultat bun. Ştiam că trebuia să vină şi acest moment, să nu câştigăm pe noul stadion. Am jucat bine, am avut o superioritate clară în teren, multe şanse de a marca. Eu cred că e un rezultat bun, dacă privim în ansamblu sezonul regulat. Singurul lucru care nu mi-a plăcut e că am jucat prea puţin. Cred că au fost 40-42 de minute efective, adversarii au tras mult de timp. A fost o partidă strânsă, închisă. Noi am construit mult, aveam soluţia să scot un mijlocaş şi să bag un fotbalist de atac, dar atunci ar fi fost un dezechilibru şi nu am dorit să risc şi să pierd meciul. Totuşi, să încheiem sezonul regulat cu 51 de puncte este o realizare importantă. Acum trebuie să ne gândim la play-off. Nu ştiu cine s-a ocupat de acest teren, dar a fost unul mizerabil. Au trecut patru luni de zile şi arată în continuare rău. E foarte greu să evoluezi aşa. A fost cel mai prost gazon pe care l-am întâlnit de la startul sezonului. Este foarte greu de jucat pe un astfel de teren“.

De partea cealaltă, Leo Grozavu a spus: „A fost un joc în care am risipit multă energie, e un punct care ne dă speranţe pentru viitor, pentru play-out. Am avut şi şansă, dar dacă nu ai şansă la fotbal e greu. Sunt primele puncte pierdute de Craiova pe acest stadion, toate celelalte echipe care au venit au plecat învinse de aici, şi îmi felicit jucătorii. Au fost două goluri foarte frumoase şi un meci antrenant. E o atmosferă de campionat adevărat, am văzut o emulaţie fantastică la Craiova. Cu siguranţă că se vor lupta la titlu: au echipă bună şi un public minunat. Ăsta e fotbalul adevărat, nu atunci când joci cu 500 de spectatori în tribună“.

Craiova începe play-off-ul cu Astra, pe teren propriu

Următorul meci al Universităţii Craiova este derby-ul din sferturile de finală ale Cupei României, de joi, 1 martie, ora 20.45, cu Dinamo, pe arena „Ion Oblemenco”. Biletele se vând deja în cunoscutele locaţii şi pe online, iar preţurile sunt: 15 lei (peluze), 30 de lei (tribuna a II-a), 40 de lei (tribuna I) şi 100 de lei (tribuna VIP).

Doar Dinamo Bucureşti a ratat play-off-ul dintre echipele care au fost în Top 6 şi anul trecut. CFR, FCSB, Craiova şi Astra erau sigure de play-off înaintea ultimei etape, iar Viitorul şi CSMP Iaşi li s-au alăturat după rezultatele înregistrate în ultima rundă. Iaşiul era egală cu Dinamo la rezultate directe (2-1 şi 1-2), dar Dinamo avea golaveraj mai bun, însă Botoşaniul a învins-o cu 1-0 pe Gaz Metan şi a terminat cu 39 de puncte, la fel ca Dinamo şi Iaşi, şi s-a făcut clasament în 3, care arată astfel: 1. Iaşi 7 puncte, 2. Botoşani 5 puncte, 3. Dinamo 4 puncte. Iaşiul a beneficiat nu doar de clasamentul în 3, ci şi de golurile marcate în prelungiri, în penultima etapă, Dinamo fiind egalată de Teixeira în minutul 93, iar Viitorul a scos Botoşaniul din calcule, victoria fiind obţinută in extremis, cu golul lui Andrei Ciobanu.

În turul play-off-ului, programul alb-albaştrilor este următorul: Universitatea – Astra (etapa 1), Viitorul – Universitatea (etapa 2), Universitatea – CFR Cluj (etapa 3), FCSB – Universitatea (etapa 4), Universitatea – CSMP Iaşi (etapa 5).