Hakan Şukur riscă închisoarea pentru insulte la adresa lui Erdogan

0
83

Fostul internaţional turc, Hakan Şukur, va fi judecat pentru proferarea de “insulte” la adresa preşedintelui islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, fostul său mentor politic, şi riscă până la patru ani de închisoare, a menţionat, ieri, agenţia de presă Dogan.

Şukur, botezat “taurul Bosforului”, în timpul carierei de jucător, este acuzat de parchetul districtului Bakirkoy din Istanbul, că l-ar fi acuzat pe Twitter pe omul forte al Turciei, precizează agenţia.

De la alegerea sa ca preşedinte, în august 2014, Erdogan şi-a pus la “punct” detractorii care i-au denunţat deriva autoritară.

După o frumoasă carieră sportivă, marcată de locul trei la CM din 2002, Şukur a intrat în politică, alături de Erdogan, fiind ales deputat în 2011, pe o listă a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere din 2002.

Ostil deciziei de a face război cu fostul aliat, devenit adversar politic, influientul predicator Fethullah Gullen, care trăieşte în SUA, Şukur a demisionat din AKP în 2013.

Autorul celui mai rapid gol din istoria CM, el a anunţat, în decembrie, că s-a instalat cu familia în California (SUA), potrivit presei turce.