„Punctul de operare aeromedicală SMURD” a trecut în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

0
86

Consilierii judeţeni au votat, ieri, trecerea din administrarea Aeroportului Craiova în administrarea Spitalului Clinic Judeţean a „Punctului de operare aeromedicală  SMURD”, investiţie finalizată în anul 2013 de Consiliul Judeţean Dolj. „Prin realizarea acestui punct de operare, se vor acoperi necesităţile de intervenţie în misiuni aeromedicale primare şi secundare, pentru zona de sud-vest a ţării”, a subliniat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Infrastructura necesară operării aeromedicale cuprinde hangarul, cu spaţiile anexe pentru echipajul SMURD şi platforma de aterizare a elicopterului. «Având în vedere că terenul pe care s-a realizat investiţia se află în administrarea Aeroportului Craiova, în imediata apropiere a remizei PSI, prin Hotărârea nr 259/31.20.2013, Consiliul Judeţean Dolj a aprobat ca imobilul „Punct de operare aeromedicală SMURD” să fie inclus în domeniul public al judeţului Dolj şi dat în administrarea R.A Aeroportul Craiova. Ulterior s-a constatat că există dificultăţi privind plata utilităţilor necesare întreţinerii punctului de operare.

Astfel, Aeroportul în calitate de administrator al punctului de operare este nevoit să achite cheltuielile necesare întreţinerii acestuia. Conform unei hotărâri de Guvern, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost desemnat ca operator al elicopterului echipat medical şi este unitatea sanitară care organizează şi răspunde de desfăşurarea asistenţei medicale acordate prin utilizarea acestui elicopter. Prin urmare, aceste cheltuieli vor fi acoperite de Spital», a completat Ion Prioteasa.