Astăzi a început vaccinarea contra COVID – 19 a copiilor de 5 – 11 ani. În Dolj sunt 19 cabinete pediatrice de vaccinare, patru în Craiova

0
124

Astăzi,  a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Imunizarea se face în centrele speciale cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech. În Dolj, sunt 19 cabinete pediatrice de vaccinare, patru dintre acestea în Craiova .

Vaccinarea copiilor de peste 5 ani se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. În prezent, în platforma de programare figurează peste 200 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty (Pfizer) este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Programările pe platforma electronică au început pe 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Programarea se poate face doar în centrele de vaccinare aflate în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. Pentru vaccinarea copiilor va fi folosit vaccinul Comirnaty. 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech au ajuns marți în România. În Dolj sunt 19 cabinete pediatrice de vaccinare în toate centrele comunitare si toate spitalele cu sectie de pediatrie. În Craiova există patru cabinete pediatrice de vaccinare la Sala Polivalentă, Facultatea de Mecanică, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și Spitalul Filantropia. Pentru astăzi sunt programați patru copii la Sala Polivalentă un altul la  Facultatea de Mecanică.