Napoli, victorie de orgoliu cu Juventus

0
513

Săptămână excelentă pentru Napoli, în cel mai prost sezon al său de la revenirea în Serie A. După succesul în fața lui Lazio, 1-0, care a dus-o în semifinalele Cupei Italiei, echipa lui Gattusso a reușit să învingă în campionat marea rivală, Juventus, scor 2-1. Toate golurile au venit în repriza secundă, Zielinski (63) și Insigne (86), respectiv Ronaldo (90).

Pentru Napoli este o victorie de orgoliu, contra celui mai mare dușman, fiindcă situația în clasament rămâne dezastruoasă, locul 10, cu 27 de puncte. Napoli este totuși angrenată pe 3 fronturi, urmând să dispute optimile Champions League, unde o așteaptă o dublă cu Barcelona. În ciuda sezonul slab, Napoli a reușit să bată două dintre favoritele la trofeul Champions League, Liverpool și Juventus.

În schimb, Juve rămâne lider, dar acum are 3 puncte față de Inter și 5 față de Lazio, dar aceasta din urmă poate veni la 2 puncte, dacă va câștiga restanța cu Verona. Lazialii și-au întrerupt azi seria de victorii (11) în campionat, remizând în derby-ul cu AS Roma, scor 1-1, goluri Dzeko, pentru Roma, respectiv Acerbi. Și Inter s-a împiedicat, 1-1 acasă cu Cagliari.