Atalanta, un nou show în Serie A

0
221

Fără îndoială, Atalanta Bergamo este echipa ultimelor sezoane din Serie A, prin jocul etalat, unul extrem de ofensiv, spectaculos. Trupa lui Gasperini este de departe cea mai atractivă  echipă, una care marchează istoria fotbalului itaian prin stilul său de joc, atipic pentru formațiile din ”Cizmă”. Calificată și în optimile Champions League, Atalanta face meciuri antologice și în acest sezon de Serie A, aducând cumva aminte de Milanul olandez, mai ales că Gasperini are în lot și câțiva neerlandezi. După 7-1 cu Udinese și 5-0 cu Milan și același scor cu Parma, bergamascii au făcut show la Torino, trecând cu 7-0 de trupa lui Mazzari, AC. Golurile au fost marcate de Ilicic ’17, ’53, ’54, Gosens ’29, Zapata ‘45+1 (penalti) şi Muriel ’86 (penalti), ’88.

Eroul serii a fost slovenul Ilicic, cu o triplă care-l duce la 10 în topul golgheterilor, ultimul gol fiind o capodoperă, șut din lovitură liberă de la 50 de metri, care l-a surprins pe Sirigu.

Atalanta este pe locul 5, cu 38 de puncte, surprinzând totuși neplăcut prin niște eșecuri pe teren propriu, destul de suspecte.