Taxe pentru Bacalaureat, percepute de la absolvenţii anilor trecuţi

0
1867

Se apropie susţinerea examenului de Bacalaureat, în anul şcolar 2017-2018, în februarie fiind prima probă, cea a susţinerii probelor de competenţe lingvistice şi digitale. A fost prezentată, zilele trecute, metodologia de organizare şi  desfăşurare a examenului de BAC, cu tot ceea ce presupune aceasta, una pe care am făcut-o cunoscută.  În completare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a comunicat şi  noile taxe care trebuie achitate de solicitanţii pentru susţinerea Bacalaureatului, cei care provin din promoţii anterioare.

 În vederea susţinerii, de către absolvenţii învăţământului liceal, a Examenului Naţional de Bacalaureat, în sesiunile anului şcolar 2017 – 2018 , Comisia Judeţeană de Bacalaureat, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu Hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, din data de 23.01.2018, a făcut cunoscut planul prin care absolvenţii anilor trecuţi pot susţine Bacalaureatul. Astfel, candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut, de cel puţin două ori, examenul de Bacalaureat şi se înscriu pentru a susţine toate probele, vor achita o taxă de 280 de lei.

În ceea ce priveşte taxa de înscriere/probă de competenţă lingvistică/digitală pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut, în sesiunile precedente, de cel puţin două ori examinarea, aceasta este în cuantum de 30 de lei /probă. De asemenea, a fost statutată şi contribuţia bănească (60 de lei/examen) pentru cei care, în anii trecuţi, au participat de cel puţin două ori la „proba scrisă”.

Sumele încasate de către unităţile de învăţământ vor fi virate în contul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la nr. RO59TREZ29120E365000XXXX, CUI 5046912. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a prezentat şi întreg setul de documente pentru înscrierea la Bacalaureat, în 2018: cerere de înscriere: tabel de înscriere pentru candidaţii din seria curentă; cerere de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru beneficierea competenţelor lingvistice în limbi străine ; cerere de recunoaştere şi echivalare  a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale.