Şoferi după gratii pentru infracţiuni rutiere

0
176

Doi conducători auto au fost reţinuţi, miercuri, pentru comiterea mai multor infracţiuni rutiere. Unul dintre ei nu este la prima faptă, fiind condamnat pe fond, de Judecătoria Băileşti, la 1 an, 3 luni şi 16 zile închisoare cu executare pentru că a condus băut şi fără permis.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, miercuri, 24 ianuarie a.c., a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore faţă de Marius Călăpăreanu, de 28 ani, din comuna Grozeşti, judeţul Mehedinţi, care, marţi seara, în jurul orei 23.45, a fost depistat de poliţişti din cadrul Biroului Rutier conducând un autoturism Dacia, pe strada Brestei din Craiova, pe care îl furase în scop de folosinţă. Mai mult decât atât, în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule şi băuse, având o concentraţie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, iar ieri a fost prezentat Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot miercuri, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Gabriel Predatu, de 26 ani, din localitatea Galicea Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cel în cauză fiind reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Tânărul a fost depistat, pe 21 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, de poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Galicea Mare, conducând un autoturism Volkswagen Golf, pe strada Măgurii, din localitate, fără a poseda permis de conducere.

Mai mult decât atât, acesta nu este la prima faptă de acest gen. Pe 11 octombrie 2017 a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Băileşti la o pedeapsă totală de 1 an, 3 luni şi 16 zile închisoare cu executare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, dosarul fiind acum la Curtea de Apel Craiova, întrucât inculpatul a declarat apel, primul termen fiind stabilit pentru 30 ianuarie a.c.