Craiova, pradă uşoară pentru Ludogoreţ

0
140

Universitatea a învins rezervele lui Zaglebie Lubin cu 2-0, prin dubla lui Bărbuţ, dar a pierdut cu acelaşi scor în faţa campioana Bulgariei, o echipă net superioară alb-albaştrilor

Devis Mangia a împărţit în două lotul Universităţii Craiova pentru amicalele din penultima zi de cantonament în Antalya, cu Zaglebie Lubin şi Ludogoreţ Razgrad. Mai întâi, în complexul de la Papillon Belvil, alb-albaştrii au întâlnit formaţia Zaglebie Lubin (locul 5 în prima ligă poloneză) şi s-au impus cu 2-0, prin dubla lui Cristi Bărbuţ. Ca şi formaţia din Bănie, leşii au aliniat o formulă inedită, cu mulţi jucători tineri, care nu prea evoluează în meciurile oficiale. Câte trei ocazii au ratat cele două echipe în prima parte, dar craiovenii au fost mai realişti. Juniorul Vali Constantin i-a servit două mingi pe viteză lui Bărbuţ, din careu au ieşit un gol şi o bară. În minutul 35, fostul timişorean a înscris după ce portarul îi respinsese prima reluare, iar la ultima fază a primei părţi scăriţă lui Bărbuţ a întâlnit transversala. Calancea a avut două intervenţii bune, la şuturi prilejuite de unele gafe ale fundaşilor săi. În repriza secundă, puştiul Borţa a tras şi el în bară, la o fază din care putea marca şi Mihai Roman. Vali Mihăilă a ratat de două ori singur cu portarul, dar în minutul 82 a  fost de neoprit pe stânga şi l-a servit pe Bărbuţ pe 6 metri pentru 2-0. Printre evidenţiaţii jocului s-au numărat: Bărbuţ, evident, Calancea, dar şi tinerii Borţa, Vali Constantin şi Mihăilă. Ovidiu Bic este un jucător de travaliu, dar în acelaşi timp este destul de ezitant şi fără viziune în joc, în condiţiile în care suferă, oarecum firesc, şi relaţiile de joc cu coechipierii. Prea multe ezitări la jucători cu experienţă precum Briceag, Dimitrov sau Tiago Ferreira, iar dintre cei tineri Enache n-a demonstrat nicio clipă că merită să fie în lotul primei echipe.

Universitatea Craiova a evoluat în formula: Calancea (82 Dică) – Datkovic (56 Puţaru), Tiago Ferreira, Briceag – Dimitrov, Zlatinski (56 Enache), Ov. Bic, Borța – Bărbuț, M. Roman (65 Markovic), V. Constantin (60 Mihăilă).

Pentru Zaglebie Lubin au început jocul: Leciejewski – Pietrzak, Szota, Jonczy, Czerwinski – Slisz, Bonecki, Kubicki, Mazek, Moneta – Tuszynski. Au intrat: Forenc –  Balić, Pakulski, Andrzejczak, Starzynski, Nespor, Wozniak.

Ludogoreţ, două clase peste alb-albaştri

Al doilea amical al zilei şi ultimul din stagiul în Turcia al Universităţii Craiova a fost împotriva campioanei şi liderului Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad, contra căreia Devis Mangia a aliniat o echipă apropiată de cea de bază. În faţa unei formaţii de calitate, alb-albaştrii au rezistat doar o repriză, în cea secundă fiind dominaţi net şi depăşiţi cu 2-0, prin dubla brazilianului Joao Paolo (65, 70).

În complexul Cornelia de Luxe Resort, s-au întâlnit echipa eliminată de AC Milan în preliminariile Europa League şi cea pe care „diavolii milanezi” o vor întâlni în curând în 16-imile de finală ale aceleiaşi competiţii. Prima repriză a fost una echilibrată, cu multe întreruperi cauzate de faulturi, de parcă s-ar fi jucat un meci oficial. Craiova a avut primele două şanse de gol, risipite de Băluţă şi Mateiu, iar Ludogoreţ a replicat cu un şut de la centrul terenului, care era să-l surprindă pe Mitrovic. Ultimele 5 minute ale primei părţi a adus şi cele mai mari ocazii. Bulgarii au ratat neverosimil din 6 metri şi au avut o bară, prin Keşeru, din lovitură liberă, iar, între cele două oportunităţi, Gustavo a ratat singur cu Renan, încercând o scăriţă.

Repriza secundă a fost revendicată de campioana Bulgariei, care a avut posesie netă şi multe ocazii la poarta lui Mitrovic în timp ce oltenii n-au mai contat în ofensivă, trecând rar centrul terenului. Ludogoreţ avea să-şi concretizeze superioritatea prin două goluri în cinci minute, ambele prin Joao Paolo. Primul a fost înlesnit de o deviere care l-a păcălit pe Mitrovic, iar la al doilea bulgarii pur şi simplu s-au distrat cu defensiva olteană, făcută şah-mat de combinaţiile în viteză ale adversarilor.

Universitatea a evoluat în formula: Mitrovic – Popov, Kelic, R. Popa – Martic, Screciu, Mateiu, Bancu – Gustavo (75 Markovic), Băluță, Burlacu (55 Mihăilă).

Pentru Ludogoreţ, echipă antrenată de Dimitar Dimitrov, au început jocul: Renan Santos – Rafael Forster, Plastyun, Vasilev, Cicinho – Dyakov, Anicet – Marcelinho, Wanderson, Kovacev – Keşeru. Au intrat: Broun – Moţi, Joao Paolo, Terziev, Campanharo, Lukoki, Sasha, Misidjan.

În precedentele amicale din Turcia, Universitatea pierduse cu 4-2 în faţa nemţilor de la SV Meppen (Liga a III-a) şi a câştigat cu 1-0 în faţa Lechiei Gdansk (Polonia, locul 11 în prima ligă).