SUA: Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic

0
745

9-sua-mexicÎn timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive. Unul dintre acestea se referă la zidul de la graniţa cu Mexicul,  celălalt  –  la tăierea finanţării federală pentru municipalităţile şi statele aşa-numite “sanctuare” pentru imigranţi.

Donald Trump: “Vom începe imediat ridicarea  unui zid la graniţa cu Mexicul.  Acest lucru va ajuta şi Mexicul prin  descurajarea imigraţiei ilegale  din America Centrală şi va afecta a  ctivitatea cartelurilor foarte violente.  Cum am spus-o în mod repetat, îi vom  da afară din ţară pe cei răi,  pe criminali, pe traficanţii de droguri,  pe membrii bandelor şi pe şefii cartelurilor.  S-au dus zilele când stăteau în ţara  noastră şi făceau nelegiuiri. O să-i dăm afară foarte repede.”

Construcţia va începe în câteva luni, iar zidul se va întinde pe 3218 kilometri, de-a lungul frontierei dintre SUA şi Mexic.

Într-un interviu difuzat vineri de televiziunea ABC News, Trump afirmase că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele şase luni, iar planificarea acestora imediat.  Într-o primă fază, construcţia se va face din banii contribuabililor americani, dar, a precizat preşedintele, într-un fel sau altul, pe viitor, Mexicul va rambursa costurile 100%.

“Zi mare în ceea ce priveşte securitatea naţională. Printre altele, vom consturi zidul!”, a scris Donald Trump pe Twitter, cu o zi în urmă.