Recitaluri de gală, oferite de copiii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”

0
348

arta 2Ieri, Muzeul de Artă din Craiova a fost gazda unui eveniment important. Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, în parteneriat cu instituţia amintită, a prezentat un adevărat spectacol , prin care valoarea copiilor, cu talente în interpretări pianistice sau canto, au arătat publicului, unul avizat, ceea ce înseamnă performanţa. Elevii , îndrumaţi de către prof. Mariana Ilie şi Adrian Ghidiceanu, au oferit asistenţei un adevărat recital, iar aplauzele nu au contenit.

arta (1)Evenimentul de ieri, mediatizat de către cotidianul nostru, a fost bine prins de către public, elevi, părinţi ai acestora, profesori participând la un recital de pian şi canto susţinut de cei mai merituoşi copii ai Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. „Este un eveniment deosebit, prin care două generaţii de profesori au colaborat pentru a pune în valoare, în faţa publicului, talentele copiilor. Vorbim de şase elevi, care arată nivelul lor de pregătire, şi suntem convinşi că vor trece peste emoţiile prezenţei în faţa auditoriului. Sunt copii care au mai multe premii obţinute la diverse concursuri şi de la care ne aşteptăm la rezultate foarte mari. Dar, despre toate acestea vă pot vorbi cei doi profesori care i-au pregătit. Nu aş putea să închei fără să mulţumesc conducerii Muzeului de Artă, care ne-a oferit tot sprijinul, iar acest loc a fost ales dintr-un singur considerent – este unicul sediu în care artele îşi dau mâna şi este simbolul culturii”, a precizat prof.  Raluca Pîncu, director adjunct al Liceului de Arte „Marin Sorescu” .

Talentele apar pe bandă rulantă

artaCele spuse de către managerul de la „Marin Sorescu” sunt acoperite de realitate. Astfel, prof. Adrian Ghidiceanu, unul dintre amfitrioni, a menţionat: „Este cel de-al treilea an în care desfăşurăm acest spectacol. Sunt onorat că d-na Mariana Ilie m-a invitat să particip, alături de copiii pe care îi pregătesc. Vă ofer un nume, pe care, sunt convins că-l veţi mai întâlni – Miruna Dascălu, elevă în clasa a XI-a, multiplă medaliată la concursuri internaţionale. Sunt foarte mulţi elevi talentaţi, începând de la vârste fragede, pe care trebuie să-i promovăm”. La rândul său, prof. Mariana Ilie, a declarat: „Este pentru copii tot ceea ce facem astăzi. Am o experienţă vastă în spate şi vă spun că sunt tineri de perspectivă. Vi-l recomand pe  Ruben Ghidiceanu, care, la zece ani ai săi, interpretează extraordinar la pian. Aceşti tineri trebuie să se obişnuiască cu emoţiile scenei, unii având deja o experienţă, pentru ei fiind aceste evenimente”. Şi, ca o demonstraţie, micul Ruben şi-a dovedit calităţile, în faţa asistenţei, care l-a aplaudat fără reţinere.