Poliţiştii doljeni şi-au prezentat bilanţul activităţilor din 2016

0
153

Ieri, în amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, a avut loc analiza activităţii desfăşurate de poliţiştii doljeni în anul 2016. Alături de poliţişti s-au aflat reprezentanţi instanţelor şi Parchetelor, parteneri în lupta împotriva infracţionalităţii din cadrul celorlalte structuri ale M.A.I., dar şi prefectul de Dolj, care i-a felicitat pentru activitatea desfăşurată. Un moment aparte l-a constituit înmânarea unei plachete de onoare fostului adjunct al şefului IPJ Dolj, colonel (r) Nicuşor Badea, pentru întreaga activitate.

politie 1Festivitatea prilejuită de prezentarea bilanţului pe anul 2016, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, la care au participat Nicolae Sorin Răducan – prefectul judeţului Dolj, chestor Florentin Brăcea – directorul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., precum şi reprezentanţi ai Parchetelor şi instanţelor de judecată, parteneri în lupta împotriva infracţionalităţii de la S.R.I., Jandarmerie, şi precum şi ai societăţii civile, a fost deschisă de comisar şef Constantin Nicolescu, comandantul IPJ Dolj. Creşterea siguranţei cetăţenilor, asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor au reprezentat principalele obiective ale Poliţiei doljene, astfel că întregul personal a depus eforturi considerabile din dorinţa de a oferi cetăţenilor un serviciu poliţienesc modern, la cele mai înalte standarde, guvernat de eficienţă şi fermitate. Statisticile au demonstrat faptul că, în anul 2016, s-a înregistrat cea mai mică valoare a infracţionalităţii judiciare sesizate din ultimii 8 ani, la nivelul judeţului Dolj. Cea mai semnificativă scădere, de aproape 8%, este dată de infracţiunile de natură judiciară, acesta fiind al optulea an consecutiv în care acest gen de fapte înregistrează scăderi. În anul 2016, infracţiunile contra patrimoniului au cunoscut, de asemenea, o scădere cu 8%, iar infracţiunile de furt s-au diminuat cu 9,5%. Acelaşi trend descendent a fost înregistrat şi la furturile din locuinţe, care au scăzut cu 18%, furturile din societăţi comerciale, care au scăzut cu 14 %, dar şi furturile din curţi/ anexe, care s-au diminuat cu 29 %. De asemenea, trebuie menţionat faptul că în judeţul Dolj infracţiunile de tâlhărie au scăzut cu aproape 32 %, faţă de anul trecut.

Felicitaţi de partenerii în lupta împotriva infracţionalităţii

politieDupă prezentarea activităţii desfăşurate de poliţiştii doljeni pe parcursul anului trecut, chestor Florentin Brăcea – directorul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. a transmis mesajul de felicitare din partea inspectorului General al Poliţiei Române pentru eforturile depuse şi rezultatele obţinute de poliţiştii doljeni în activităţile desfăşurate. A urmat alocuţiunea prefectului judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, care a felicitat poliţiştii doljeni pentru modul profesionist în care şi-au îndeplinit atribuţiile, reliefat în creşterea gradului de ordine şi siguranţă publică, precum şi în contribuţia extrem de efecientă în perioada în care condiţiile meteo extreme au afectat judeţul Dolj. Constantin Lăloianu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a ţinut, de asemenea, să sublinieze rezultatele foarte bune ale Poliţiei doljene din anul 2016, precizând că munca poliţiştilor doljeni este în strânsă legătură cu activitatea Parchetelor, iar rezultatele foarte bune ale poliţiştilor se reflectă in rezultatele foarte bune ale procurorilor, reliefând colaborarea interinstituţională foarte bună. Şi Mircea Şelea, judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova  a transmis felicitări poliţiştilor doljeni pentru eforturile depuse şi rezultatele obţinute în anul precedent.

Festivitatea a fost încheiată tot de comisar şef  Constantin Nicolescu, comandantul IPJ Dolj mulţumind poliţiştilor pentru eforturile depuse în anul 2016. La final, au fost acordate distincţii poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic pentru rezultatele obţinute în exploatarea urmelor ridicate cu ocazia cercetărilor la faţa locului, care au dus la identificarea unui număr foarte mare de autori ai faptelor antisociale comise. De asemenea, colonel(r) Nicuşor Badea, fost adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, care s-a pensionat de curând, a fost recompensat cu o plachetă de onoare pentru rezultatele obţinute în cariera de poliţist şi întreaga activitate desfăşurată în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi în slujba cetăţenilor.