Fotbal: Naţionala de tineret şi-a aflat adversarele din preliminariile CE 2019

0
133

Astăzi, la Nyon, s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European din 2019, găzduit de Italia, iar selecţionata noastră, antrenată de Daniel Isăilă, a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveţia, Țara Galilor, Bosnia Herţegovina şi Liechtenstein.

Reprezentativa Portugaliei a fost cap de serie la tragerea la sorţi de la Nyon şi este echipa cea mai titrată din grupă. Conduşi de selecţionerul Rui Jorge, lusitanii sunt calificaţi şi la turneul final din acest an care va fi găzduit de Polonia, după ce au terminat preliminariile fără înfrângere. La precedentul Campionat European, cel din 2015, portughezii au jucat finala, pe care au pierdut-o în faţa Suediei, după lovituri de departajare.

Aflată în urna a doua valorică, Elveţia se poate lăuda cu o finală de CE în 2011, atunci când a fost învinsă de selecţionata Spaniei cu scorul de 2-0. În precedentele preliminarii, elveţienii s-au clasat pe poziţia a treia, ratând participarea la Campionatul European din această vară.

Țara Galilor este cea mai recentă cunoştinţă a României. Cele două echipe s-au întâlnit şi în precedenta campanie de calificare, cea pentru Euro 2017, tinerii tricolori reuşind să câştige patru puncte din totalul de şase. Selecţionata Under 21 a României a remizat în Țara Galilor, 1-1, gol marcat de Nedelcearu, şi a câştigat întâlnirea de pe teren propriu cu scorul de 2-1, prin reuşitele lui Hodorogea şi Ioniţă II.

Bosnia Herţegovina şi Liechtenstein au terminat pe ultimele poziţii în grupele lor de calificare în preliminariile pentru Campionatul European din acest an. Nici una dintre cele două echipe nu a câştigat nici un meci, mai mult, selecţionata din Liechtenstein a marcat un singur gol în zece partide şi a primit patruzeci.

România va debuta în această campanie de calificare în data 13 iunie, când va înfrunta, în deplasare, pe Liechtenstein. Primul meci de acasă va fi contra Elveţiei, în 5 septembrie, nu înainte de a evolua şi pe terenul Bosniei (1 septembrie).