Călin Popescu Tăriceanu: “Voi propune ca România să transmită că nu dorim să mai cooperăm în cadrul MCV”

0
83

tariceanu1_3Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat ieri că rapoartele MCV indică progrese importante şi ireversibile, afirmând că va discuta cu Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu şi Teodor Meleşcanu pentru a transmite CE că nu mai doresc să coopereze în cadrul “mecanismului de verificare”.

“S-a primit raportul CE pe MCV şi (..) concluziile la un moment dat m-au bucurat. Şi am să vă redau primul paragraf din concluzii: <<rapoartele MCV pe anii 2014, deci perioada guvernării Ponta, 2015 şi 2016 au putut evidenţia o tendinţă şi un bilanţ pozitiv care indică progrese importante şi un caracter ireversibil tot mai pronunţat al reformelor puse în aplicare în cadrul MCV>>. În mod normal ar fi fost ca concluzia finală, simplă, clară, concisă, să fie că se recomandă ridicarea MCV. Ei bine, nu. Aşa cum am spus şi în trecut aici este o poveste fără sfârşit. Ţintele sunt în mişcare. Avem progrese ireversibile, dar mai avem ceva de făcut. Tot timpul se mai găseşte ceva de făcut. (…)”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

           Tăriceanu a afirmat că va discuta cu preşedintele Camerei Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru a transmite CE că nu mai doresc să coopereze în cadrul “mecanismului de verificare”. “În concluzie, o să deschid o discuţie şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, pe acest subiect, şi cu premierul Grindeanu, o să îl rugăm şi pe minsitrul de Externe să facem o consultare la care le voi propune ca România să transmită un punct de vedere clar Comisiei că nu mai dorim să mai cooperăm în cadrul mecanismului de verificare, care nu este unul de cooperare şi care, parctic, stabileşte un tratament discriminatoriu pentru România”, a spus preşedintele Senatului.