Şase angajaţi de la „Taxe şi Impozite”, arestaţi pentru 30 de zile

0
407

Alţi patru sunt în arest la domiciliu

Şase funcţionari de la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Municipiului Craiova au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatelor emise vineri seara, târziu, de magistraţii Judecătoriei Craiova. Faţă de alţi patru instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, restul fiind eliberaţi. Hotărârea a fost luată în dosarul în care cei 14 actuali şi foşti angajaţi de la „Taxe şi Impozite” sunt acuzaţi că au creat un prejudiciu de aproximativ 650.000 lei bugetului local.

Reamintim că, în urma celor 24 de percheziţii efectuate joia trecută, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de lucrători ai altor structuri din cadrul IPJ Dolj, la locuinţele unor foşti şi actuali angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei municipiului Craiova, au fost ridicate şi conduse la sediul Poliţiei 25 persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni economice, 14 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore. În sarcina lor anchetatorii au reţinut că în perioada 2007-2014 au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale, au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, prejudiciul creat bugetului local fiind de aproximativ 650.000 lei.

Cei 14 reţinuţi, respectiv Andreea Loredana Beldeanu-Gegiu (38 de ani), Corina Coadă Petria (33 de ani), Vasilica Iuliana Bumbac (39 de ani), Claudia Mariana Bogoi (40 de ani), Daniel Petrişor Stepan (44 de ani), Luminiţa Predoaica (45 de ani), Ioana Moraru (41 de ani), Lucica Păsărică (56 de ani), Valentina Anca Cătănescu (41 de ani), Georgeta Mitroi (47 de ani), Elena Munteanu (47 de ani), Graţiela Titina Guşiţă (51 de ani), Simon Octavian Cojocaru (37 de ani) şi Lilioară Piciu (55 de ani), acuzaţi de fraude informatice, fals intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu, au fost prezentaţi vineri Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Abia noaptea, după ore întregi în care judecătorul a audiat fiecare inculpat, instanţa a pronunţat soluţia în cază, pentru şase dintre inculpaţi dispunându-se arestarea preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre Vasilica Iuliana Bumbac, Claudia Mariana Bogoi, Lucica Păsărică, Georgeta Mitroi, Elena Munteanu şi Simon Octavian Cojocaru, care au ajuns înapoi în arestul IPJ Dolj. Faţă de alte patru persoane – Andreea Loredana Beldeanu-Gegiu, Corina Coadă Petria, Ioana Moraru şi Valentina Anca Cătănescu – s-a luat măsura arestului la domiciliu, în timp ce pentru Daniel Petrişor Stepan, Luminiţa Predoaica, Liliana Graţiela Guşiţă şi Lilioară Piciu s-a respins orice măsură, aceştia fiind puşi în libertate. Inculpaţii au contestat hotărârea Judecătoriei, contestaţiile lor urmând să fie soluţionate astăzi la Tribunalul Dolj. Hotărârea Tribunalului va fi definitivă.