Bălgrădean: „Cupele europene nu sunt un obiectiv prea îndrăzneţ pentru noi”

0
118

Portarul crede că dacă vor mai fi aduşi încă 2-3 jucători, echipa se poate bate la titlu în sezonul viitor

Portarul Cristian Bălgrădean recunoaşte că perioada de acumulări este destul de grea şi aşteaptă cu nerăbdare jocurile oficiale. „Din punctul meu de vedere e o perioadă foarte grea pentru mine, pentru toţi jucătorii pentru că se pune accent pe pregătirea fizică în primul cantonament. Normal că îmi doresc să începem cât mai repede campionatul pentru că una e să te antrenezi şi una e să joci meciuri oficiale” declară goal-keeper-ul venit pe parcursul acestui sezon la Craiova. Aşa cum a declarat încă de la sosire, Bălgrădean îşi menţine încrederea că echipa se poate callifica în cupele europene la finalul acestui sezon: „Am spus-o de atâtea ori că-mi doresc să prindem o cupă europeană. Aştept cu nerăbdare să înceapă returul campionatului să arătăm ce putem. Ne-am pregătit foarte bine în acest cantonament şi asta se va vedea pe teren. Nu cred că este un obiectiv prea îndrăzneţ, ţinând cont că avem jucători de valoare, de mare calitate”

Bălgrădean consideră că este printre primii 3 portari ai ţării şi aşteaptă revenirea la lotul naţional sau cel puţin la cel divizionar. „Mă bucură fiecare convocare la lotul naţional şi mă voi duce cu plăcere. Sper să nu-l dezamăgesc pe nea Puiu şi să joc cât mai bine, dacă mi se va oferi această şansă. Eu sper din tot sufletul să rămân în primii trei portari ai României, depinde şi de jocul pe care-l voi avea în retur, de formă, şi automat de selecţioner, dacă apreciază că ar putea conta pe mine sau nu. Tătăruşanu şi  Pantelimon sunt portari care şi-au arătat valoarea la Fiorentina, respectiv Sunderland. Normal că e grea competiţia cu ei, dar e binevenită această concurenţă” spune portarul de 26 de ani într-un material preluat de site-ul oficial al clubului de la postul Digisport.

În ciuda mutării pe „Extensiv”, Bălgrădean spune că Universitatea poate câştiga toate meciurile de acasă până la final: „Consider că va fi pentru că „Ion Oblemenco“ este casa noastră, un stadion de tradiţie al fotbalului românesc. Acum ne vom muta pe un stadion mai mic, dar cred eu că va veni lumea şi pe „Extensiv“ şi cu sprijinul suporterilor putem bate tot acasă.  Probabil cu două-trei plombe vom putea să ne batem şi noi la titlu de la anul.Sunt foarte fericit că am semnat cu Universitatea Craiova. Va fi un proiect pe termen lung”. Bălgrădean spune, ca şi alţi colegi ai săi, că Sorin Cârţu şi Emil Săndoi se completează reciproc şi acest lucru îi ajută pe jucători: „Se completează foarte bine unul pe celălalt, nea Sorin e mai vulcanic, iar nea Emil mai calm. Şi, cel mai important, munca lor se vede în rezultate”.