864.560 de ţigarete netimbrate, confiscate de inspectorii vamali

0
62

Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Teleorman, Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj şi Biroului Vamal Bechet au reţinut, zilele trecute, în vederea confiscării , 864.560 de ţigarete de contrabandă. 

În data de 23 ianuarie 2013, echipe comune formate din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Teleorman şi lucrători ai I.P.J. Teleorman au întreprins mai multe acţiuni de supraveghere şi control pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete pe  raza judeţului Teleorman.  „În cadrul acestor acţiuni a fost confiscată cantitatea de 861.360 de ţigarete, diverse mărci, fără marcaje fiscale românești şi fără documente de provenienţă, aparţinând unor cetăţeni români care intenţionau să le comercializeze ilegal”, se precizează într-un comunicat de presă remis de DRAOV Craiova.

Ascunse într-un compartiment de lângă cala de bagaje

Valoarea ţigaretelor descoperite depăşeşte suma de 385.700  de lei. Cazurile au fost preluate de organele de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor. La începutul săptămânii, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet au  descoperit o cantitate de  2.200 de ţigarete marca Marble, netimbrate şi fără documente de provenienţă, într-un autocar marca Setra. “Autocarul,  înmatriculat în România, era condus de un cetăţean român în vârstă de 40 ani şi circula pe ruta Grecia – România. Ţigaretele erau ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal, într-un compartiment de lângă cala de bagaje a autocarului”, se mai spune în comunicat.  În aceeaşi zi, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj, au reţinut în vederea confiscării o cantitate de 1.000 de bucăţi ţigarete diverse mărci, fără marcaje fiscale românești, de la o persoană fizică din municipiul Craiova, judeţul Dolj, care intenţiona să le comercializeze ilegal.

20.000 de lei – amendă contravenţională

Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 571/2003 – Codul Fiscal al României, cu modificările şi completările ulterioare, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei. „Echipele mobile ale Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi  direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale Dolj, Vâlcea şi Gorj au aplicat, în data de 22 ianuarie 2013, amenzi în cuantum de  30.300 de lei”, se precizează în comunicat.