Alegerile pentru Senat, derulate la fiecare facultate

0
132

Aproximativ 23.000 de studenţi şi 1.000 de cadre didactice şi-au exprimat, ieri, votul pentru a-şi alege reprezentanţii în Senatul Universităţii din Craiova. Sunt 95 de locuri pentru profesori şi 23 pentru studenţi.

Conform metodologiei, candidaţii la fotoliile celui mai înalt for de decizie provin de la fiecare din cele 11 facultăţi ale centrului universitar craiovean. De altfel, scrutinul a fost organizat în interiorul facultăţilor. Prin urmare, urnele au fost aşezate, după caz, la secretariat, într-o sală de cursuri sau pe holul instituţiilor de învăţământ superior.

„Alegătorii se  prezintă la comisie cu cartea de identitate, primesc buletinul de vot, intră în cabină şi îşi exprimă opţiunea. În funcţie de modalitatea de organizare a scrutinelor, urnele pentru cadre didactice şi studenţi sunt separate. După ora 20.00 secţiile de votare se închid şi se numără voturile. Rezultatele se afişează imediat şi pe site-ul Universităţii şi, dacă există nemulţumiri, se pot depune contestaţii în maximum 48 de ore”, a precizat prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, directorul de Imagine al Universităţii din Craiova.

Conform calendarului pentru alegeri, între 30 ianuarie şi 3 februarie a.c. se vor depune candidaturile pentru stabilirea preşedintelui acestui for.