Unităţile de învăţământ preuniversitar pot trece la cursuri faţă în faţă în ziua imediat următoare a scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mia de locuitori

0
513
Școlile și grădinițele pot trece în activitate față în față în ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de edupedu.ro. Conform precizărilor acestuia, trecerea de la școala online la cea cu prezență fizică “nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni”. În fiecare zi, Ministerul Educației publică pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte, pentru stabilirea modului de funcționare a școlilor.

“Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB. În acest sens, începând de pe 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.
Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară în școli și grădinițe”, a anunțat ministrul Educației .