Şoferul fugar care a accidentat o craioveancă pe trecerea de pietoni trimis în judecată şi eliberat din arest la domiciliu

0
125

Craioveanul de 26 de ani reţinut pentru 24 de ore pe 20 octombrie a.c., pentru vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Tânărul a accidentat grav o femeie care traversa regulamentar strada Henri Coandă din Craiova şi a fugit, fiind prins, ulterior, în trafic, de poliţişti. Pe 28 octombrie Tribunalul Dolj a dispus faţă de tânăr măsura arestului la domiciliu, iar acum, odată cu înregistrarea dosarului, Judecătoria Craiova a dispus faţă de el măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, marţi, 20 octombrie a.c., seara, la ora 17.45, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, pe strada Henri Coandă, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui pieton, iar şoferul vinovat de producerea evenimentului a părăsit locul faptei. Poliţiştii Biroului Rutier Craiova ajunşi la faţa locului au stabilit, în urma investigaţiilor efectuate, faptul că Marian Băluţă, de 26 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Fiat, fără a poseda permis de conducere, ajuns la trecerea de pietoni a accidentat-o grav pe Mariana Matei, de 55 de ani, din Craiova care traversa strada pe trecerea de pietoni. A dispărut imediat de la locul faptei, însă un martor al accidentului a apucat să reţină numărul de înmatriculare al maşinii pe care o conducea şi le-a spus poliţiştilor. Fie din curiozitate, fie lovit de remuşcări, şoferul vinovat a trecut din nou pe lângă locul unde accidentase femeia, în timp ce poliţiştii făceau cercetările şi măsurătorile, aşa că aceştia au observat imediat maşina ce corespundea datelor oferite de martori şi l-au oprit pe şofer, după cum au explicat anchetatorii. Luat la întrebări, acesta n-a vrut să recunoască nimic în prima fază, dar poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, au verificat în baza de date stabilind că nu are permis, aşa că tânărul a cedat şi a spus că el a provocat accidentul. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru acordare de îngrijiri şi tot acolo a fost dus şi şoferul, însă pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Marţi seară, în baza probatorului administrat în cauză de poliţişti s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect şi reţinerea acestuia pe baza de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore”, ne-a declarat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Reţinut, eliberat, apoi arestat la domiciliu…

Miercuri după-amiază, 21 octombrie a.c., Marian Băluţă a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, apoi a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a respins însă propunerea procurorilor de arestare a tânărului şi a dispus faţă de el măsura controlului judiciar. Procurorii au contestat hotărârea Judecătoriei, iar pe 28 octombrie Tribunalul Dolj a admis contestaţia şi a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. N-a stat însă 30 de zile consemnat acasă, întrucât procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările, iar luni, 23 noiembrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Marian Băluţă a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis. Odată cu înregistrarea dosarului, instanţa a dispus faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile: „înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Băluţă Marian prin încheierea din camera de consiliu nr. 136/ 28.10.2015 a Tribunalului Dolj cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Impune inculpatului Băluţă Marian respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Serviciul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Politiei Judetului Dolj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.11.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei, în acre se mai precizează cu nu are voie să părăsească judeţul Dolj. Instanţa a mai stabilit că inculpatul are la dispoziţie 20 de zile să formuleze în scris cereri si excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor si a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, dosarul fiind acum analizat în procedura de cameră preliminară.