Fiica lui Genică Boerică şi ceilalţi şapte membri ai grupării, deferiţi justiţiei pentru înşelăciune şi spălare de bani

0
429

Gruparea de craioveni din care fac parte apropiaţi, dar şi una din fiicele fugarului Genică Boerică, a fost deferită justiţiei. Dosarul în care cei opt inculpaţi sunt acuzaţi de infracţiuni grave, mai exact înşelăciune, evaziune fiscală, falsuri şi spălare de bani s-a înregistrat ieri la Curtea de Apel Craiova, ocazie cu care a fost luată în discuţie şi prelungirea mandatelor de arestare pentru cei patru dintre membrii grupării aflaţi deja în spatele gratiilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a opt persoane acuzate de înşelăciune, evaziune fiscală, fals şi spălare de bani. Este vorba despre Aurel Dorian Prie, Radu Constantin Drăgan, Ileana Moandă, Ionel Vlad (toţi patru în stare de arest preventiv), Elena Drăgan, Cristina Diana Boerică, Dorin Cojocinescu şi Dragoş Dan Dumitraşcu. Dosarul s-a înregistrat ieri şi se va judeca la Curtea de Apel Craiova. Cei opt inculpaţi au fost reţinuţi pe 5 noiembrie a.c., doar primii patru primind mandate de arestare preventivă, în timp ce restul sunt sub control judiciar.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care au efectuat cercetările în cauză, inculpaţii Prie Aurel Dorian, Drăgan Radu Constantin, Vlad Ionel, Moandă Ileana, Cojocinescu Dorin şi Boerică Diana Cristina, apropiaţi ai lui Genică Boerică, cea din urmă fiind fiica acestuia, au hotărât, în anul 2007, înfiinţarea S.C. MEDEIRA CONSTRUCT S.R.L., societate prin care s-a urmărit obţinerea, în mod ilicit, de creditare de la CEC Bank, pe baza facturi falsificate nr. 6984553/04.04.2007, cu privire la achiziţii de utilaje, suma primită fiind de 8.425.867. După obţinerea fondurilor, de acestea urmau să beneficieze, sub diferite forme, toţi cei implicaţi în activitatea infracţională, lucru care s-a şi întâmplat.

Inculpaţii au creat o adevărată încrengătură de firme, pentru a se pierde urma banilor, pentru diversele operaţiuni financiare efectuate nefiind plătit impozit şi TVA. Inculpaţii au încheiat contracte false de cesiune creanţe pentru a scăpa de plăţi, în circuitul firmelor fantomă figurând chiar şi unele cu sediul în insule din Marea Caraibe. Cinci societăţi sunt şi ele inculpate în dosar, în timp ce Direcţiile Generale a Finanţelor Publice din Craiova, Bucureşti, Gorj, Mehedinţi şi CEC Bank s-au constituit părţi civile în cadrul procesului penal, în încercarea de a recupera prejudiciile create de inculpaţi.