CSU Craiova – Rapid 2-0

0
175

CSU Craiova a învins Rapid în ultimul meci al etapei a 15-a din Liga 1, scor 2-0, după golurile reuşite de Pablo Brandan şi Thaer Bawab, şi a urcat pe locul al şaptelea al campionatului, cu 25 de puncte.

Început intens, cu o ocazie ratată de Ivan încă din minutul 2, meciul a părut să se echilibreze la mijlocul primei reprize, când Pancu a dat startul revirimentului în tabăra giuleşteană. Echilibrul nu a durat, însă, prea mult şi oltenii, ghidaţi de pe bancă de entuziastul cuplu Cîrţu-Săndoi, au trecut la conducerea meciului. Brandan şi Bawab au reuşit o fază rar întâlnită în fotbalul românesc, destabilizând din doar două pase apărarea improvizată de Rada, iar primul a deschis scorul în minutul 44.

După un gol încasat chiar înaintea pauzei, cum nu se poate mai prost, Marian Rada a schimbat repede, prin introducerea lui Rui Miguel în locul lui Vali Negru, urmată de înlocuirea lui Laurenţiu Buş cu Andrei Ciolacu. Modestă pe faza de atac, echipa Rapidului a arătat pe faza defensivă multe sincope. Aceiaşi Bawab şi Brandan au ratat desprinderea pentru craioveni, bara şi Bornescu menţinând vii speranţele giuleştenilor. În minutele de prelungire, tot cuplul argentiniano-iordanian a mai reuşit o fază genială. Bawab a primit o pasă de la Brandan, l-a ridiculizat pe Alexandru Coman şi a marcat, cu o execuţie de efect peste Bornescu, unul dintre cele mai frumoase goluri ale turului de campionat.

Oltenii, care sub comanda lui Cîrţu şi Săndoi au ajuns la nouă meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, urcă pe poziţia a şaptea, la şase puncte de primul loc care duce în cupele europene. De cealaltă parte, criza se adânceşte pentru Marian Rada şi elevii săi, care au acumulat doar 10 puncte în primele 15 etape, iar tehnicianului giuleştean nu-i rămâne decât să spere că schimbările din iarnă, atât de aşteptate, vor revitaliza echipa.

CSU Craiova: Bălgrădean – Tîrnăcop, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Ferfelea (Varga ’88), Bawab, Băluţă (Cârstea ’84) – Ivan (Pleşan ’58). Antrenor: Sorin Cârţu.

Rapid: Bornescu – Al. Coman, D. Lung, Al. Iacob, Mendy – V. Negru (Rui Miguel ’46), E. Dică – Martin, Roşu (M. Stoica ’85), L. Buş (Ciolacu ’54) – Pancu. Antrenor: Marian Rada.

Cartonaşe galbene: E. Dică ’35, Al. Iacob ’73, Martin ’90+1.

Arbitri: Iulian Călin (central) – Miclos Nagy, Alexandru Cerei (asistenţi) – Marian Balaci (rezervă).

Observatori: Augustus Constantin, Cătălin Cursaru.