Craiova bate Rapidul cu golurile lui Brandan şi Bawab

0
156

Două ore în care riscai o răceală la temperatura scăzută din Bănie n-au fost o piedică pentru aproximativ 8.000 de olteni temerari şi dornici să vadă un derby de tradiţie în fotbalul românesc. Şi giuleştenii au avut susţinere, vreo 200 de fani cântând necontenit şi ţinând steagul sus mult mai vârtos decât băieţii lui Rada. În aplauzele semitizului Pancu, Nicuşor Bancu a dat şchiopătând lovitura de start, la primul contact cu gazonul după alunecarea nesăbuită a lui Şeroni. Craiova a acuzat şi alte absenţe, pe lângă cea a lui Bancu, după ce Achim, Curelea, Madson şi Nuno Rocha au declarat forfait în week-end. În aceste condiţii, giuleştenii, impulsionaţi de realăturarea lui Dinu Gheorghe, au dat senzaţia că au mai mult iniţiativa în prima parte. O impresie falsă însă, fiindcă Pancu şi ai săi nu aveau să-şi creze vreo ocazie până la finalul partidei. Craiova a aşteptat, iar în ultimele cinci minute ale primei părţi a pus decisiv presiune, intrând în avantaj la vestiare. Frăsinescu a lovit imprecis cu capul din 6 metri, Băluţă a nimerit bara singur cu Bornescu iar Brandan a finalizat cu dreptul la colţul lung combinaţia cu Bawab, care a năucit defensiva rapidistă. Partea secundă a păstrat cam aceeaşi structură, cu Rapidul pedalând în gol şi cu Craiova la pândă în aşteptarea loviturii de graţie. Aceiaşi Brandan şi Bawab au creat pericolul, iar Bornescu li s-a opus până la ultima fază a jocului, când combinaţia argentiniano-iordaniană s-a încheiat cu specialitatea casei la Bawab – o scăriţă de efect. Craiova ajunge la 11 meciuri consecutive în care nu pierde, din care 9 în Liga I şi este aproape de podium, după ce acum 3 luni se zvârcolea pe ultimul loc.

Universitatea Craiova – Rapid Bucureşti 2-0

A marcat: Brandan 43, Bawab 90

Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000

Universitatea: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă (83 Cârstea), Mateiu, Brandan, Ferfelea (86 Varga) – Ivan (58 Pleşan), Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

Rapid: Bornescu – Roşu (84 Stoica), Iacob, Lung, Gaston Mendy – Negru (46 Rui Miguel), Dică, Coman, Buş (52 Ciolacu) – Martin, Pancu. Antrenor: Marian Rada

 Sorin Cârţu: O victorie care ne-a consumat foarte mult. Am avut multe frisoane înainte de meci, a fost o săptămână de toată jena, una foarte grea, nu a fost un antrenament în care să nu avem un jucător accidentat. Am avut numai necazuri, plus alte comentarii răutăcioase ale mass-mediei. A fost o presiune mare pe noi, de aceea voiam să câştigăm, să ne consolidăm poziţia. Ambele goluri au fost de super clasă, deosebite, şi mie îmi place fotbalul ăsta. A fost o victorie muncită, Rapidul a lăsat o impresie foarte bună, a fost curajoasă, dar bine că s-a terminat aşa. Încercăm să ne facem un anumit număr de puncte în aşa fel încât să fim într-o zonă mai confortabilă. Am venit la echipă când aveam 2 puncte şi eram pe ultima poziţie. Vrem să ne stabilizăm, obiectivul nostru e să rămânem în Liga I. Dacă mergem pe linia asta, putem să realizăm multe. În sufletul nostru, punctele pe care le câştigăm i le dedicăm şi lui Bancu. Îl iubim mult pe acest copil. Dacă ar fi fost în teren, ne-ar fi fost mai uşor”

 Emil Săndoi: „Suntem mulţumiţi că am reuşit să câştigăm şi astăzi. Ne-am confruntat cu probleme serioase înainte de această partidă. Am avut patru jucători accidentaţi: Achim, Madson, Curelea şi Nuno Rocha. Până la urmă, băieţii care au intrat s-au descurcat de minune astăzi. Iar golurile au fost de generic, cred că sunt cele mai frumoase goluri de până acum din prima ligă. În afară de ele am mai avut şi câteva ocazii clare, prin Mateiu, Băluţă, Cârstea. Până la urmă este o victorie meritată, gustată şi de suporteri, care au venit peste 7.000 la un meci jucat luni, la 20:30, pe un frig năprasnic. A fost o atmosferă superbă, cred că au plecat satisfăcuţi după joc. Păstrăm invincibilitatea pe care ne-o propusesem de altfel. Reuşim o serie de jocuri fără înfrângere, am luat 23 de puncte din 27 posibile. Ceea ce este foarte bine, urcăm în clasament, rămânem pe +1 la adevăr. Ne-am distanţat la 11 puncte de prima echipă care ar retrograda. Acum trebuie să ne concentrăm la jocul de sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, avem nevoie de victorie. Apoi ne vom gândi la jocul cu Steaua. Sper să ne bazăm pe toţi jucătorii, dar contăm şi pe suporteri. Ne-am dori ca stadionul să fie arhiplin. Ne dorim acest lucru. Nu trebuie să uităm că este ultimul joc pe acest stadion“.