Arestat după ce şi-a bătut un consătean şi a intrat peste familia acestuia

0
526

Un tânăr de 27 de ani, din comuna doljeană Botoşeşti-Paia, a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în cursul zilei de sâmbătă, pentru ameninţare, violare de domiciliu şi port ilegal al cuţitului. Din cauza unor discuţii mai vechi, acesta şi-a bătut un consătean şi, înarmat cu un cuţit, a intrat peste tatăl victimei în curte, ameninţând că-l omoară.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, scandalul în urma căruia tânărul a ajuns după gratii s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 21.30. Poliţiştii din comuna Botoşeşti-Paia au fost anunţaţi că, pe fondul unui conflict spontan între Narcis Munteanu, de 34 de ani şi Vergil Brînzan, de 27 de ani, ambii din localitate, a avut loc o altercaţie, în urma căreia primul a fost agresat fizic, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La faţa locului au ajuns şi lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că Vergil Brînzan, după ce l-a bătut pe Narcis Munteanu, nu s-a potolit ci a pătruns fără drept în curtea locuinţei lui Ion Munteanu, tatăl victimei, înarmat cu un cuţit, proferând ameninţări cu moartea la adresa membrilor familiei acestuia, fapt ce i-a determinat să se baricadeze în casă şi să sune la Poliţie. Agresorul a fost ridicat, dus la audieri, iar în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, violare de domiciliu şi portul fără drept al unui cuţit în locurile şi împrejurările în care s-ar primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

„Faţă de doljean s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj, iar sâmbătă a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.