Ieri : Prima ediţie a Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC20

0
360

Prima ediţie a Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC20, un eveniment anual ce urmăreşte să descopere tinere talente în domeniul securităţii cibernetice, a avut loc sâmbătă. În competiţie au intrat şi cei 31 de tineri din lotul provizoriu #TeamRomania pentru locurile din echipa Europei, care urmează să participe la International Cyber Security Challenge 2021. Ceilalţi participanţi au concurat în afara competiţiei, pentru a-şi testa abilităţile în domeniul securităţii cibernetice.

Tinerii şi-au demonstrat abilităţile în domenii, precum mobile & web security, crypto, reverse engineering şi forensics, iar primii clasaţi la RoCSC20 vor avea oportunitatea de a se alătura altor tinere talente din domeniul cyber din 20 de ţări europene pentru a reprezenta echipa Europei la International Cyber Security Challenge 2021.

Valoarea premiilor acordate variază, la categoria Juniori, între 500 de euro (locul 3), 1.000 de euro (locul 2) şi 1.500 de euro (locul 1), în timp ce pentru cei clasaţi pe poziţiile 4 – 15 vor fi oferite premii speciale. Aceeaşi valoare a premiilor este pusă în joc şi la categoria Seniori.

Competiţia Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC este organizată de Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco şi KPMG. Probele sunt realizate de Bit Sentinel şi CertSign.