Tinerii voluntari craioveni, participanti la Summitul tinerilor din Iasi

0
257
In acest weekend va avea loc la Iasi Summitul tinerilor, in cadrul caruia vor participa sute de tineri craioveni. Acolo, tinerii, dar si organizatiile care ii reprezinta,  vor afla daca orasul nostru a fost selectat pentru a fi Capitala Tineretului pentru anul 2021.
Procesul de candidatura a fost unul intens, in care peste 40 de organizatii din sectorul non guvernamental s-au strans si au scris impreuna cum vor sa arate un an in care tinerii sunt pe primul loc in orasul nostru. Cu sprijinul Primariei Craiova, dar si sponsorizari diverse, s-au implementat multe proiecte sustinand candidatura orasului nostru la titlul de capitala.
Alina Iordache, de la Asociatia Edu2 Grow, ne-a declarat: noi am sustinut procesul de promovare online si implicarea tinerillor impreuna cu Asociatia Dominou. Ei au avut un proiect frumos, de activare a tinerilor in calitate de cetateni, sustinand toleranta, interculturalitatea si incluziunea, finantat de programul Europe for citizens, la care ne-am alaturat si noi, cu voluntari locali. A fost un proiect in spiritul pe care dorim sa il promovam in Craiova, acela de implicare si actiune a tinerilor, ca voluntari pentru comunitatea lor.

Patru Silvia, managerul proiectului “Citizen time: act, play, involve”, de la Asociatia Dominou, ne-a impartasit mai multe:
“Implicarea noastra in acest proiect ne-a inspirat sa colaboram si pentru proiectul cu capitala tineretului.
Proiectul nostru,  “Citizen time: act, play, involve!” a vizat implicarea cetățenilor printr-un mecanism de joc în construirea de narațiuni pozitive despre imigranți, stimularea dialogului intercultural, implicarea cetățenilor și dezbaterilor la nivelul UE. “Citizen time” ne-a aratat, prin rezultatele sale,  cum sa combatem comportamentele radicalizate, xenofobia, discriminarea și discursul de ură legat de imigranți, si a promovat  voluntariatul ca mod de asumare al cetățeniei UE.
Am avut tineri foarte implicati in proiectul Citizentime, care au luat interviuri tinerilor de alte nationalitati din orasul nostru, au aflat alte perspective despre cum e sa traiesti aici daca nu te-ai nascut craiovean. Acesti tineri, de etnie romana si roma, au avut oportunitatea sa vada ca prin implicarea lor lucrurile se pot schimba in bine, putem convietui unii alaturi de altii si lucra spre binele comunitatii. Activarea lor ca voluntari s-a potrivit bine conceptului #uptoyouth, care este conceptul Craiova Capitala Tineretului“
“Speram cu totii intr-un succes samabata, la summit. Daca nu, o vom lua de la capat pentru la anul”, ne-a declarat Georgiana Lontos, membru in noul Consiliu Consultativ al Tineretului pe langa Primaria Craiova.