Recepţia amână inaugurarea stadionului

0
325

Compania Naţională de Investiţii a anunţat că procesul de recepţie la terminarea lucrărilor pe arena din Bănie va mai dura câteva zile

Practic, şansele ca noul stadion al Craiovei să fie inaugurat la derby-ul dintre universitatea Craiova şi FCSB sunt aproape nule, deoarece procesul de recepţie la terminarea lucrărilor, început luni, va mai dura câteva zile, după cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii. „Ieri, 23.10.2017, am început recepţia la terminarea lucrărilor pe arena din Bănie, împreună cu reprezentanţi ai constructorilor, proiectantului, beneficiarului, ISC, ISU. Dată fiind complexitatea lucrărilor, verificăm modul de execuţie al acestora şi estimăm că procesul va dura câteva zile” este anunţul CNI. În aceste condiţii, partida din etapa a 16-a a Ligii I dintre Universitatea şi FCSB se va disputa pe arena din Severin.

Clubul din Bănie a precizat că va anunţa oficial astăzi locul de disputare al partidei cu FCSB. „În primul rând, vrem să ne adresăm fanilor noştri: vă înţelegem perfect nerăbdarea, având în vedere iminenta inaugurarea a stadionului. Ştim că mulţi dintre voi v-aţi luat concedii şi chiar bilete de avion ca să fiţi prezenţi la meci pe 29 octombrie. Vă asigurăm pe toţi că şi noi suntem la fel de nerăbdători şi că toată lumea, începând de la oamenii din club până la autorităţile locale şi naţionale, face tot ceea ce ne stă în puteri ca aniversarea de 50 de ani de la inaugurarea Stadionul Central (29 octombrie 1967) să fie serbată la timp, cu o nouă inaugurare, cea atât de aşteptată, pe 29 octombrie 2017. În momentul de faţă, suntem contra-cronometru şi fiecare face tot ce depinde de el pentru ca arena să fie gata la timp. Pentru că procedura de recepţie şi avizare este una complicată şi e în plină desfăşurare, vom merge cu emoţiile până la termenul limită până la care regulamentul ne permite să schimbăm stadionul considerat ”teren propriu”. Acesta, conform ROAF, trebuie să fie ”cu minimum 5 zile înainte de următorul joc oficial pe teren propriu (zile incluse)”. Aşadar, în cursul zilei de miercuri o să aflăm împreună dacă stadionul e gata de meciul de duminică sau dacă aşteptarea se va prelungi. În oricare dintre cazuri, reiterăm că Universitatea Craiova şi toţi partenerii clubului fac tot este posibil ca sărbătoarea reunirii întregii familii de olteni în noua noastră casă să se producă cât mai devreme” se precizează în comunicatul clubului din Bănie.