Un student din Căminul nr. 10 s-a sinucis aruncându-se în gol

0
163

Un student în vârstă de 23 de ani, din Piteşti, care era cazat în Căminul Studenţesc nr. 10, din cartierul craiovean Lăpuş, s-a aruncat în gol, ieri dimineaţă, de la etajul 6 al imobilului. Tânărul a fost găsit în jurul orei 07.30, de un alt locatar al căminului, a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a decedat. Din câte se pare, tânărul suferise o decepţie în dragoste şi a hotărât săşi încheie socotelile cu viaţa. însă nu a împărtăşit nici unui coleg acest gând, astfel că toţi au rămas surprinşi de gestul său.

Pompierii şi poliţiştii craioveni au fost anunţaţi, ieri dimineaţă, în jurul orei 07.30, că lângă Căminul Studenţesc Nr. 10 din Craiova, în cartierul Lăpuş, a fost găsit un tânăr rănit, cel mai probabil căzut de la unul din etajele superioare. La faţa locului a ajuns un echipaj de prim-ajutor şi unul al SMURD, ambele din cadrul ISU Dolj, dar şi unul de poliţişti de la Biroul Centrului Universitar Craiova. Medicii l-au găsit pe tânăr conştient, i-au acordat primele îngrijiri la faţa locului, stabilindu-se că este Janoş Cifra, de 23 de ani, din Piteşti. Tânărul era student în anul III la Facultatea de Automatică şi le-a explicat oamenilor legii că nu l-a împins nimeni, ci a sărit singur, de la fereastra camerei în care era cazat, la etajul 6, în timp ce colegii săi dormeau. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, tânărul le-a spus poliţiştilor că ar fi sărit în jurul orei 05.30, şi că nu l-a văzut nimeni. Medicii SMURD l-au stabilizat, apoi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Cristina Geormăneanu

Pacientul a fost adus de ambulanţa SMURD în Unitatea de Primiri Urgenţe în jurul orei 08.25, cu multiple traumtisme şi fracturi în urma căderii de la o înălţime de la aproximativ 16 metri. A fost dus direct în camera de Resuscitare. Era conştient, însă avea traumatisme foarte grave, toate cu risc vital. A intrat în stop cardio-respirator, nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare, iar la ora 10.10 s-a declarat decesul său, ne-a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. La spital a ajuns şi mama tânărului, care fusese anunţată de poliţişti despre cele petrecute. Femeia, cu lacrimi în ochi, a fost dusă să-şi vadă fiul şi nu a dorit să de nici o declaraţie. Şi câţiva colegi din cămin au venit la spital, cu toţii fiind surprinşi de gestul lui Janoş. „A trecut cu bine anul, nu ştiu să fi avut probleme la facultate, nu s-a certat cu nimeni, nu l-a supărat nimeni, chiar nu-mi explic ce l-a determinat să facă asta. Ultima dată am vorbit cu el aseară (n.r.- marţi seara), înainte de meci şi era normal, nu ştiu ce să vă spun mai mult…”, a declarat unul dintre colegii de cămin ai tânărului.

Constantin Bîrlea

Şi administratorul Căminului nr. 10 a rămas surprins de cele întâmplate şi spune că tânărul nu a provocat niciodată vreo problemă. ”Azi-dimineaţă (n.r.- miercuri dimineaţa), în timp ce veneam către serviciu, am fost sunat de un poliţist care m-a întrebat dacă un student de la noi, din cămin, a sărit pe geam. Când am ajuns, am găsit ambulanţele acolo şi am aflat că, într-adevăr, un student se aruncase de la etajul şase. Era un student normal, care nu a ieşit în evidenţă cu nimic până acum”, a povestit Constantin Bîrlea, administratorul Căminului nr.10.

Poliţiştii i-au audiat pe colegii de cameră ai tânărului, care nu au auzit nimic şi, din primele cercetări, se pare că acesta s-ar fi certat cu prietena şi a hotărât să-şi pună capăt zilelor. „Nu există suspiciuni cu privire la deces. Cadavrul a fost transferat la morgă şi urmează să fie supus unei autopsii”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. În faţa căminului, în locul unde a fost găsit tânărul, colegii au aprins o lumânare.

 

CARMEN ZUICAN