Consiliul Judeţean Dolj investeşte în punctul de operare aeromedicală SMURD

0
42

Aşa cum anunţase în urmă cu câteva zile preşedintele Ion Prioteasa, în şedinţa Consiliului Judeţean Dolj s-au făcut mai multe rectificări bugetare, pentru că a fost nevoie ca unele instituţii să mai primească unele sume de bani, pentru plata unor datorii sau finalizarea investiţiilor. Deasemenea s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru baza sportivă care va fi construită la marginea Craiovei, şi s-au alocat fonduri şi pentru un plan de afaceri referitor la acest obiectiv. Deasemena Consiliul Judeţean Dolj va investi 9 miliarde de lei vechi pentru realizarea unui hangar şi alte obiective pentru baza aeromedicală SMURD de pe Aeroportul din Craiova. Vicepreşedintele Cristinel Iovan a anunţat că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, pentru ca elicopterul să şi ajungă la craiova.

Consiliul Judeţean Dolj a aprobat, ieri, studiul de fezabilitate pentru proiectul bazei sportive şi de agrement de la marginea Craiovei.  Proiectul prevede realizarea a două terenuri de fotbal, unul cu iarbă şi unul sintetic, precum şi terenuri de tenis şi piste de bowling în spatele blocurilor de la Aeroport, unde administraţia judeţeană deţine o parcelă de câteva hectare. Prin rectificarea de buget aflată, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei au fost alocate şi fonduri pentru baza sportivă. Este vorba despre 85.000 de lei pentru realizarea unui plan de afaceri pentru obiectivul de investiţii “Centru Turistic de Agrement şi Sport”. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene alocate prin Programul Operaţional Regional. Pentru această bază sportivă, Consiliul Judeţean Dolj a făcut un proiect încă de anul trecut, însă acesta a fost adaptat potrivit solicitărilor ghidului măsurii prin care se va face finanţarea. În această locaţie ar urma să îşi facă antrenamentele şi copiii de la Centrul Sportiv de Copii şi Juniori din cadrul Consiliului Judeţean Dolj. Investiţia ar costa circa 3 milioane de euro şi ar urma să fie constituit din două stadioane: unul natural şi unul artificial, clădire de birouri pentru antrenori, săli, vestiare, tribune de circa 200 de locuri, două terenuri de tenis: tenis de câmp şi tenis de picior.

Sume alocate instituţiilor de cultură din judeţul Dolj

Aleşii judeţeni au instituit şi o bursă pentru un elev al şcolii speciale Bethoven, premiat la Olimpiada Naţională de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale din acest an. Locul I obţinut în august i-a adus elevului doljean, Alin George, pictor de icoane o bursă de 150 de lei pe lună până, la sfârşitul anului şcolar. Fondurile administraţiei judeţene au mai mers şi către unele instituţii de cultură cu ocazia rectificării bugetare. De exemplu a fost aprobată alocarea unei sume de 34.000 de lei noi pentru Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova pentru a plăti datoriile pe care le aveau către unii furnizori de servicii în urma organizării  Festivalului Internaţional ”Shakespeare”. ”Suportul finaciar pentru Festivalul Internaţional Shakespeare a fost în mod consideabil mai mic decât cel necesar. Ar fi trebuit ca unele activităţi să fie anulate, ceea ce ar fi făcut să fie compromis întregul program. Organizatorii au luat decizia să meargă înainte cu activităţile programate, şi astfel au fost rezultate o serie de datorii către diverşi prestatori de servicii. Alocăm suma solicitată de organizatori, dând astfel un semnal clar că suntem alături de unul dintre cele mai importante evenimente culturale care se organizează în judeţul Dolj, şi deasemenea spunem în mod ferm că acesta se va organiza şi pe mai departe, şi nu va rămâne fără finanţare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan. Nu a fost uitată nici Filarmonica Oltenia, acestei instituţii i s-au dat 15.000 de lei, pentru organizarea Festivalului “Craiova Muzicală”. Consiliul Judeţean  Dolj a mai alocat bani şi pentru Revista “Scrisul Românesc”, 6.000 lei, cu ocazia împlinirii a 85 de ani,  şi pentru publicaţia Romanian Journal of Morphology and Embriology, 10.000 lei, editată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Cristinel Iovan

”Încercăm ca până la finalul acestui an să finalizăm construcţia”

Cheltuielile de capital alocate din bugetul propriu judeţean pe anul 2012 s-au majorat cu suma de 9 miliarde de lei vechi pentru obiectivul de investiţii ”Punct de operare aeromedicală SMURD Aeroport Craiova”. ”Domnul preşedinte Ion Prioteasa v-a anunţat deja despre faptul că Ministerul Sănătăţii a decis să dea un elicopter SMURD la Craiova care va deservii înteraga zonă a Olteniei. Acest lucru  nu poate decât să ne bucure, pentru că oamenii cu probleme grave de sănătate nu vor mai fi obligaţi să atepte să ne fie trimis un elicopter din alt judeţ, pentru a ajunge la un spital din ţară unde să fie trataţi. Pentru asta însă trebuie să facem o serie de investiţii, într-un hangar şi alte chestiuni pe care ni le-au cerut specialiştii. Încercăm ca până la finalul acestui an să finalizăm construcţia şi această bază SMURD să devină operaţională”, a declarat Cristinel Iovan. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.