CSM Reşiţa – Universitatea Craiova 0-1
A marcat: Luis Niţu 30.
Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 5.000.
CSM Reşiţa: Zimmermann – L. Acka, Ehmann, Vasiu (67 Vlădia), Banac – Săulescu, Cr. Danci, C. Cristea (55 Poiană), Vădrariu – Dat (58 Cioablă) – D. Ene. Antrenor: Leontin Doană. Rezerve: Horvat – Gab. Lazăr, Caragea, M. Coman.
Universitatea Craiova: L. Popescu 7 – Măţel 6, Acka 6, Tiago Ferreira 6, Briceag 6 – Cicâldău 6, Cosic 6 (71 Mateiu) 6, Bancu 7 – Niţu 7 (59 Ioniţă) 6, Koljic 6, Baiaram 5 (65 Mihăilă) 7. Antrenor: Victor Piţurcă. Rezerve: Marinescu – Martic, Kelic, Fortes.
Arbitru: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) 7. Asistenţi: Mihai Marica (Bistriţa), Marius Badea (Rm. Vâlcea). Rezervă: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).
Observatori: Nicolae Marodin (Bucureşti), Mihai Duras Decebal (Fieni).
Ca şi anul trecut în 16-imile Cupei, când a întâlnit Snagovul, Universitatea Craiova a avut de câştigat din programarea partidei seara, Reşiţa acceptând şi ea să vină pe „Ion Oblemenco” decât să achite în jur de 50.000 de euro pentru o nocturnă mobilă. Asistenţa n-a fost una numeroasă, afişul nefiind atractiv pentru fanii craioveni, dar bănăţenii au avut garantată suma de 25.000 de euro, indiferent de cum a decurs vânzarea biletelor.
Pe teren am avut parte de un duel între fraţi, ivorienii Acka, Stephane fiind stoperul Craiovei, iar Lorenzo este fundaşul dreapta al Reşiţei, care a dat probe şi în Bănie înainte de a ajunge în Valea Domanului. Piţurcă a menajat o întreagă echipă de bază, care ar arăta astfel: Pigliacelli – Martic, Kelic, Bălaşa, Vătăjelu – Mateiu, Qaka, Ivanov – Roman, Ivan, Bărbuţ, dar unii dintre aceştia s-au regăsit totuşi pe banca de rezerve. În schimb, după o jumătate de an de pauză cauzată de o accidentare gravă, în primul 11 al Ştiinţei a apărut bosniacul Elvir Koljic. Măţel a debutat în tricoul Craiovei, în timp ce Bancu a fost distribuit pe un nou post, cel de inter stânga. Terenul a fost ca unul de pe care s-au scos cartofii, meciul disputându-se la nici 20 de ore după ce echipa lui Adrian Mititelu evoluase acolo. După ce şi-au croit drum printre adversari şi brazde, oltenii au avut prima şansă de gol, din pasa lui Bancu pentru Koljic, dar bosniacul nu-şi reglase încă tirul. Săulescu a egalat scorul ocaziilor, cu şutul peste transversală, în urma unui corner. Imediat însă a fost corner la poarta cealaltă, iar Niţu a marcat din careul mic, găsit de o minge care a sărit din Danci. A fost al doilea gol în câteva zile pentru puştiul debutat de Piţurcă în derby-ul cu FCSB. Celălalt junior al Ştiinţei, Baiaram, a avut mingea puţin în spate pentru a finaliza ideal acţiunea lui Măţel. Meciul s-a mai încins o dată cu apropierea pauzei, iar Reşiţa putea egala la şutul lui Danci, scos de sub transversală de Laurenţiu Popescu.
Partea secundă a debutat cu o ocazie uriaşă pentru Universitatea, Koljic, Niţu şi Baiaram trecând pe lângă gol, la o fază la care mingea a dansat pe linia porţii. Cicâldău a înălţat zmeul când trebuia să facă 2-0 la asisst-ul lui Bancu, Craiova întârziind desprinderea. „Ajutat” de teren, Cosic a trimis şi el o minge care ne-a confirmat că a început Mondialul de rugby. Terenul prost de pe „Ion Oblemenco” a mai făcut o victimă, după Gardoş şi Cosic accidentându-se din cauza suprafeţei de joc. Mihăilă şi-a anunţat intrarea cu o lovitură liberă către vinclu, intuită de Zimmermann. Koljic a bifat ratarea meciului, scăpat singur cu portarul advers, dar l-a nimerit pe acesta. Cicâldău a vrut să-l concureze pe bosniac, când n-a nimerit poarta la acţiunea superbă a lui Mihăilă. Cioablă putea răzbuna ratările craiovenilor, dar Popescu l-a blocat bine în unghi. Craiova merge în optimi după ce a ratat exasperant şi s-a chinuit pe un teren pe care nu-l întâlneşti nici în liga judeţeană.