Oltenii încep cursa pentru păstrarea Cupei

0
93

Universitatea Craiova debutează în noua ediţie de Cupa României contra liderului Ligii a II-a, Sportul Snagov

Ştiinţa începe cursa pentru cea de-a opta Cupă a României în seara aceasta, contra liderului Ligii a II-a, Sportul Snagov. Ilfovenii au 20 de puncte după 8 meciuri în eşalonul secund şi au renunţat la dreptul de a organiza meciul de Cupă, pentru onoarea de a evolua pe „Ion Oblemenco”. Sportul Snagov s-a înfiiinţat acum zece ani ca Damila Măciuca, jucând la Vâlcea, apoi s-a mutat în Valea Domanului, unde s-a numit Metalul Reşiţa, fiind adversară a Ştiinţei în Liga a II-a. De  alfel, de la clubul patronat de Cătălin Rufă a fost transferat în Bănie Bogdan Vătăjelu. Fundaşul dreapta Ştefan Vlădoiu (19 ani) va evolua astăzi împotriva echipei de la care este împrumutat, el având un meci la Universitatea, acum doi ani, la Giurgiu. Cei mai cunoscuţi jucători ai Snagovului sunt: atacantul de 36 de ani Cristi Dănălache, fost campion cu Unirea Urziceni, revenit în ţară după un periplu de opt ani în Asia, Darius Buia, fiul fostului fotbalist al Ştiinţei, Romică Buia, portarul Andrei Marinescu, şi atacantul Robert Elek, care este însă accidentat.

Despre meciul cu Sportul Snagov, Devis Mangia a declarat: „La fel ca anul trecut, Cupa este un obiectiv pentru noi. Nu simţim presiune, ci este o onoare să ne apărăm trofeul. Nu ne gândim la meciul cu CFR Cluj, ci numai la cel Snagov, doar acesta ne preocupă, trebuie să fim atenţi concentraţi. Întâlnim o echipă de Liga a II-a, dar  una bună, cu jucători interesanţi, de altfel este pe prima poziţie. Avem şi noi un jucător acolo, pe Ştefan Vlădoiu şi îi urmărim evoluţiile. Nu ştiu ce sistem vom folosi, vom vedea, dar probabil vom schimba ceva jucători faţă de formula din ultimul meci. Este posibil să-l vedem şi pe Laurenţiu Popescu în poartă, deşi eu nu sunt adeptul tacticii cu portar de Cupă şi portar de campionat. Nu ştiu dacă va veni foarte multă lume, este o zi de marţi, la şapte fără un sfert, dar noi sperăm să avem mulţi fani alături”. Mangia a făcut şi câteva comentarii în privinţa lui Mirko Pigliacelli, compatriotul său venit în vară la Craiova: „Pigliacelli este portarul care se pliază pe stilul nostru de joc, este perfect pentru noi. Nu-l văd în Serie A, fiindcă vreau să-l văd în continuare la Craiova. Din punctul meu de vedere, Mirko ar trebui să continue şi de la anul la Universitatea, sper ca şi conducerea clubului să considere asta. Însă nu aş da bani de la mine pentru a-l plăti, folosesc banii pentru altceva, nu pentru a cumpăra eu jucători”.

Pentru meciul de astăzi, elevii şi studenţii pot intra la peluza nord contra sumei de 5 lei pentru un bilet, preţurile în rest fiind: 10 lei la peluze şi la tribuna a II-a, 30 de lei la tribuna I şi 50 de lei la VIP. Abonamentele nu sunt valabile la meciul de astăzi.