Eliminarea de la Bacău, în topul ruşinilor

0
201

Alături de episoadele Zalău, Fieni sau Năvodari, meciul de la Bacău se înscrie în seria de eşecuri scandaloase din istoria Universităţii Craiova

Universitatea Craiova a părăsit şi a doua competiţie în acest sezon, atât în Cupa Ligii, cât şi în Cupa României alb-albaştrii fiind eliminaţi încă din primul tur, de fiecare dată după executarea loviturilor de departajare. Ambele eşecuri lasă un gust amar, însă Cupa României era privită ca o şansă de a prinde cupele europene, în cazul câştigării trofeului. Totodată, adversarul de miercuri era unul de eşalon inferior, Bacăul fiind abia la al doilea sezon după promovarea din Liga a III-a. Jucători precum Herghelegiu, Curelea, Ferfelea au făcut figuraţie pe arena „Letea”, iar ratările imense din prelungiri s-au răzbunat la penalty-uri. Ivan a tras prost, iar Straton nu a avut nicio şansă la execuţiile imparabile ale gazdelor. Eliminarea de la Bacău se înscrie într-un top al eliminărilor ruşinoase suferite de Universitatea Craiova de-a lungul timpului. Armătura Zalău a eliminat în două rânduri Ştiinţa din Cupa Romaniei, în aceeaşi fază a competiţiei, în 1988, scor 4-1, şi în 1995, 5-4, după executarea loviturilor de departajare, în ambele ocazii antrenor al alb-albaştrilor fiind Sorin Cârţu. Între 2001 şi 2003, Ştiinţa a suferit trei eliminări consecutive în primul tur în faţa unor formaţii de eşalon inferior. În 2001, Universitatea Craiova, cu Florin Marin pe bancă şi cu Sava, Stoican sau Bărcăuan şi pe teren, era eliminată din primul tur al Cupei României de Cimentul Fieni, scor 4-3, după lovituri de departajare. În anul următor, alb-albaştrii pierdeau la fel de ruşinos în „şaisprezecimi” pe terenul Midiei Năvodari, scor 3-2, Papură, Rada, Pleşan şi Luţu fiind atunci printre titulari, iar antrenor era acelaşi Sorin Cârţu. Un alt eşec lamentabil s-a înregistrat în 2003, când Jiul Petroşani învingea Universitatea cu 1-0, pe banca tehnică a oltenilor fiind atunci Aurică Beldeanu, iar director tehnic…Dinel Staicu! Din echipă făceau parte: Guso, Moţi, Rada, Stângă sau Bundea.  Acum doi ani, Craiova, din Liga a II-a, nu prindea nici faza „şaisprezecimilor”, fiind eliminată de Chindia Târgovişte, scor 3-1, după prelungiri. Practic, alb-albaştrii pierdeau în faza în care a fost scoasă din competiţie echipa secundă a clubului în actualul sezon.

Săndoi: „N-am reuşit să atingem niciunul dintre obiective”

Antrenorul Emil Săndoi a admis că echipa a ratat ambele obiective în meciul de la Bacău, respectiv calificarea, dar şi terminarea jocului după 90 de minute, pentru ca echipa să nu acumuleze şi mai multă oboseală în perspectiva jocului de mâine, cu Pandurii. În  urma eliminării, se adaugă şi problema moralului, care se află la un nivel scăzut după ruşinea suferită la mijlocul săptămânii. „N-am reușit să ne atingem niciunul dintre obiective azi. Ne-am dorit să câștigăm și să finalizăm jocul după 90 de minute. Am primit gol repede, însă apoi am ratat nenumărate ocazii de gol. De aceea e frumoasă Cupa României, pentru că produce și surprize. Am întâlnit o echipă disciplinată, care a stat bine pe teren. Ivan era foarte afectat pentru că a ratat penalty-ul, l-am încurajat și eu, și colegii, ăsta ese fotbalul”, a declarat Emil Săndoi.

Autorul singurului gol de la Bacău, Simon Mazarache, a declarat: „N-a fost ofsaid la golul marcat de noi pe final, dar asta este. Adversarii noștri ne-au surprins, ne-au luat pe nepregătite. Am egalat, însă am ajuns la penalty-uri, unde se putea întâmpla orice, totul ține de noroc acolo. Nu suntem supărați pe Ivan, e un jucător de echipa națională”.