Guvernul a aprobat sumele pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii

0
72

Instituţia Prefectului Judeţul Dolj, împreună cu Consiliul Judeţean Dolj au iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de 3220 mii lei în vederea efectuării unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor produse. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost transmis împreună cu documentaţia aferentă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 17 septembrie 2014.

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a subliniat ieri, în cadrul Şedinţei de Colegiu Prefectural importanţa alocării de către Guvernul României a sumelor necesare lucrărilor de refacere a infrastructurii afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase (inundaţii). „În acest an, începând cu luna martie şi continuând în lunile aprilie, mai, iulie, pe teritoriul judeţului Dolj au avut loc mai multe fenomene hidrometeorologice periculoase care au constat în depăşiri ale debitelor şi ale cotelor de atenţie şi de inundaţie pe cursurile de apă interioare, ploi însemnate cantitativ, scurgeri de pe versanţi. Manifestarea repetată a acestor fenomene hidrometeorologice periculoase a produs pagube în gospodăriile populaţiei şi infrastructura locală. Instituţia Prefectului Judeţul Dolj, împreună cu Consiliul Judeţean Dolj au iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de 3220 mii lei în vederea efectuării unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor produse Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost transmis împreună cu documentaţia aferentă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 17 septembrie 2014”, a declarat prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.

8 drumuri judeţene vor fi refăcute

Potrivit prefecului de Dolj, sumele alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prin HG nr. 805/17.09.2014 sunt destinate lucrărilor de refacere a 8 drumuri judeţene şi a infrastructurii din 15 comune afectate de inundaţii. “Sumele alocate sunt destinate lucrărilor de refacere a 8 drumuri judeţene şi a infrastructurii din 15 comune afectate de inundaţii (Sopot – 145 mii lei, Vârvoru de Jos – 240 mii lei, Carpen – 1646 mii lei, Gherceşti – 104 mii lei, Braloştiţa 60 – mii lei, Cernăteşti – 34 mii lei, Pleniţa – 85 mii lei, Fărcaş 101 – mii lei, Coţofenii din Dos – 33 mii lei, Murgaşi – 210 mii lei, Terpeziţa – 38  mii lei, Predeşti – 50 mii lei, Scaieşti – 29mii lei, Bulzeşti – 42mii lei, Robăneşti 7mii lei, Consiliul Judeţean –  396mii lei)”, a mai spus prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. De asemenea, prefectul de Dolj a solicitat conducerii ABA Jiu urgentarea şi monitorizarea lucrărilor începute, reprezentând regularizarea pârâului Teslui şi refacerea liniei de apărare pe sectorul Mischii-Teslui, judeţul Dolj, lucrări ce au fost finanţate (6.000 mii lei) de către Guvernul României prin  Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.