Covid-19: Doljul se pregătește pentru un nou val de îmbolnăviri

0
753

Pentru a discuta situația din județ și în vederea pregătirii spitalelor și personalului medical pentru un nou val de îmbolnăviri cu SARS-COV2, prefectul de Dolj, Nicolae Roșca, s-a întâlnit, astăzi, cu directorii unităților medicale. Domnia-sa a solicitat cifrele exacte privind echipamentele de protecție, măștile, mănușile, halatele, dezinfectanții din fiecare spital, dar și personalul medical disponibil. “Observăm o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri, dar și a numărului de pacienți care ajung în secțiile ATI. Le-am solicitat directorilor de unități medicale să își ia măsurile necesare pentru a face față unui nou val, să mărească numărul de paturi pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 și spațiile pentru suspecții SARS-COV2. Este important ca în unitățile medicale să fie reverificate stațiile de alimentare cu oxigen, instalațiile electrice, stocurile de medicamente și de materiale medico-sanitare”, a precizat Nicușor Roșca.

La discuții au participat și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj, Iuliana Manea, și col. Bogdan Vlăduțoiu, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltenia” al Județului Dolj.

Conform situației epidemiologice întocmite de specialiștii DSP Dolj, astăzi, la nivelul județului, 121 persoane urmează tratament medical după ce au fost diagnosticate ca infectate cu SARS-COV2. Dintre acestea, 16 primesc îngrijiri medicale de specialitate la Terapie Intensivă. Conform reprezentanților unităților medicale, niciunul dintre pacienții internați în ATI nu este vaccinat. 

          În momentul acesta, în județul Dolj sunt funcționale următoarele centre de vaccinare: * Sala Sporturilor “Ada Nechita” din Băilești, str. Amza Pellea nr. 40; * Casa de Cultură din Calafat, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 34; * Sala Polivalentă C4 din Craiova, Bd. Ilie Balaci nr. 6; * Fosta Școală Gimnazială nr. 4 din Dăbuleni, str. Unirii nr. 120; * Școala Profesională nr. 2 Daneţi, str. Principală nr. 216; * Sala de sport din Filiași, Bd. Racoțeanu nr. 148; * Sediul administrativ UAT – sat Moţăţei, str. Băii nr. 1; * Casa de Cultură din Plenița, str. Traian nr. 42; * Școala Tunarii Vechi, comuna Poiana Mare, str. Mihai Viteazul nr. 153; * Casa de Cultură Segarcea, str. Republicii nr. 76; * Centrul de vaccinare Ford Craiova, str. Preciziei  C10ACSA. Pentru vaccinare, doljenii se pot adresa și medicilor de familie.