Pe loc fruntaş şi după Mediaş. Ştiinţa bate lejer Gazul şi urcă pe 2

0
264

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 2-0

Au marcat: Gustavo 56, Burlacu 86.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Calancea 6 – Spahija 6, Screciu 6 (88 Barthe), Tiago Ferreira 6 – Dimitrov 8, Mateiu 6 (66 Rossi) 6, Zlatinski 6, Bancu 8 – Mitriţă 6, Băluţă 7 (81 Burlacu) 7, Gustavo 7. Antrenor: Devis Mangia.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca 6 – Zderic 5 (46 Romeo) 5, Sârghi 5, Khubutia 5, Buşu 4 – Mitic 4, Danci 4 (72 Buziuc) 4 – Surugiu 6 (65 Manole), Bic 5, Popovic 5 – Olaru 5. Antrenor: Cristi Pustai.

Arbiru: Marcel Bârsan 6.

 

Mai mulţi fani craioveni au fost interesaţi de instalarea gazonului de pe „Ion Oblemenco” decât să fie prezenţi la meciul alb-albaştrilor de la Severin, cu Gaz Metan, în ciuda invincibilităţii trupei lui Mangia. Italianul nu s-a dezminţit şi a schimbat iar tripleta defensivă, în care l-a introdus pe puştiul Screciu, revenirea căpitanului Băluţă scoţându-l din primul „11” pe Andrei Burlacu, în ciuda evoluţiilor bune ale acestuia. Pustai n-a avut la dispoziţie cei mai renumiţi oameni de atac, Golubovic şi Curtean, trimiţându-i din primul minut pe oltenii Surugiu şi Buşu, obişnuiţi cu „Municipalul” de când evoluau la Pandurii. Tehnicianul Gazului l-a surprins pe omologul său cu o aşezare destul de avansată şi un presing agresiv, anihilând şi schimbările de direcţie ale oltenilor, în condiţiile în care italianul declarase că se aşteaptă la un careu advers aglomerat. Chiar şi în aceste condiţii, a trimis trei fundaşi pentru singurul atacant advers şi doi închizători care nu aveau ce recupera. În condiţiile unui joc previzibil al gazdelor, brazilianul Gustavo a avut singura ocazie a primei reprize, alunecând spre o minge trimisă în faţa porţii goale, dar nu şi-a îndeplinit targetul. Eroul partidei cu Viitorul, Mitriţă, a fost personajul negativ pentru ai săi de această dată, pierzând toate mingile şi o dată cu ele şi propriul cumpăt, unica sa „realizare” fiind un cartonaş galben. Oaspeţii puteau da lovitura pe contraatac înaintea pauzei, cu Olaru scăpat printre stoperii gazdelor, dar finalizarea a fost jalnică.

Zece minute au rezistat oaspeţii după reluare, fiindcă tripleta mignonă a Ştiinţei a încropit o fază letală. Mitriţă l-a pus în cursă pe Băluţă, care i-a servit assist-ul lui Gustavo, apărut ca din pământ la prima bară pentru a realua cu stângul. Golul le-a dat aripi oltenilor, care au mai ratat imediat trei ocazii, prin Mitriţă, prea altruist, Gustavo, prea egoist, şi Dimitrov, prea haotic. Mangia a făcut o primă schimbare care a avut parcă două scopuri: să oprească iureşul echipei sale şi să-l irite pe Mateiu, al doilea jucător intrat în conflict cu antrenorul italian în urma unei schimbări, după Ivan. A doua mutare a antrenorului italian a fost mult mai inspirată, fiindcă Burlacu avea să încheie emoţiile fanilor. Dimitrov i-a scos ideal mingea pe 6 metri şi atacantul de 20 de ani a marcat primul său pentru Universitatea. După un meci câştigat parcă mai greu decât era cazul, oltenii rămân neînvinşi şi pe podium la întreruperea campionatului, în care pot pregăti derby-ul cu liderul, CFR Cluj.