Păstraţi cadenţa, punctele-s esenţa!

0
244

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş

Severin, stadion: „Municipal”, astăzi, ora 21

Universitatea Craiova: Calancea – Spahija, Screciu, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Mitriţă, Băluţă, Roman. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Mitrovic – Barthe, Briceag, Burlacu, Gustavo, Rossi, Bărbuţ.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – I. Voicu, Sârghi, Khubutia, Buşu – Mitic, Danci – Curtean, Târcoveanu, Olaru – Golubovic. Antrenor: Cristi Pustai. Rezerve: Greab – Perendija, Romeo, Popovici, Buziuc, Manole, Bic.

Alb-albaştrii întâlnesc astăzi pe Gaz Metan Mediaş, o formaţie schimbată faţă de anul trecut şi aflată în subsolul clasamentului

SONY DSC

Universitatea Craiova întâlneşte echipa în faţa căreia a obţinut victoria decisivă pentru revenirea în cupele europene, la începutul lunii martie. Ştiinţa şi Gaz Metan s-au luptat pentru ultimul loc de play-off, iar Nicuşor Bancu a reuşit un gol fantastic, decisiv pentru calificare şi implicit pentru participarea în Europa League, unde alb-albaştrii au avut şansa de a-şi măsura forţele cu marele Milan. În schimb, meciul de astăzi de la Severin nu mai are aceleaşi coordonate. Dacă Universitatea şi-a menţinut linia ascendentă, Gaz Metan este în degringoladă după problemele financiare şi pierderea mai multor jucători.

Devis Mangia a prefaţat partida cu Gaz Metan Mediaş spunând că primul meci al Craiovei pe care l-a văzut în sezonul trecut a fost chiar cel cu Mediaş şi că l-a impresionat formaţia lui Cristi Pustai, deşi aceasta este acum schimbată aproape în totalitate faţă de momentul respectiv. „Ca toate meciurile pe care le-am avut, şi acesta cu Gaz Metan va fi unul complicat, dificil şi chiar periculos, fiindcă vine înaintea pauzei competiţionale pentru meciurile naţionalei. Sunt mulţumit de parcursul de până acum şi de poziţia din clasament, dar mai există multe lucruri care trebuie îmbunătăţite, de aceea trebuie să muncim în continuare şi mai mult. Lucrul care mă interesează cel mai mult este ca echipa să joace bine. Meciul cu Mediaş este primul pe care l-am văzut anul trecut şi m-au impresionat prin modul lor de joc, prin eaşezarea şi exprimarea din teren. Trebuie să fim atenţi, nu trebuie să ne relaxăm, ci să fim foarte atenţi şi să continuăm parcursul bun. Va fi greu, pentru că echipele care vin să joace împotriva noastră au tendinţa de a se apăra, a aştepta şi apoi a plecat pe contraatac” a declarat antrenorul italian.

Alex Băluţă şi Rossi vor reveni după accidentări, dar va lipsi stoperul croat Renato Kelic, care are o problemă la tendonul lui Achile. „Până astăzi Rossi şi Băluţă s-au antrenat cu echipa, eu sper să mă bazez pe ei. Cu siguranţă cei doi vor fi în lotul de 18, dar rămâne de văzut cine va fi şi în primul „11”. Săptămâna trecută Băluţă nu s-a simţit 100% pentru a juca în meciul cu Viitorul, dar acum vom mai avea un antrenament şi vom vedea cum se simte. Este posibil să mai aducem jucători până la încheierea perioadei de mercato, dar numai dacă îi vom găsi pe cei care pot aduce plusul de calitate” a spus antrenorul italian.

Devis Mangia spune că echipa suferă din cauza peregrinărilor permanente şi crede că la finalul lunii octombrie va fi inaugurat noul stadion din Bănie: „Eu cred că vom juca prima partidă pe stadionul nostru la sfârşitul lunii octombrie. Abia aşteptăm acel moment. Ştiu că am avut în program 4 meciuri acasă şi 3 în deplasare, dar de fapt noi am jucat 7 meciuri în deplasare, aceasta este realitatea”.

Mitriţă: „Îmi doresc să ne batem la titlu, fiindcă suntem o echipă mare”

craiovaAutorul „dublei” care a adus victoria Ştiinţei la Ovidiu, în runda trecută, Alex Mitriţă spune că deja s-a acomodat la Universitatea, fiind şi acasă, dar şi datorită încrederii de care a beneficiat din partea lui Devis Mangia. Jucătorul împrumutat de la Pescara spune că obiectivul echipei ar trebui să fie titlul, fiindcă tradiţia Craiovei solicită astfel de ţeluri. „Va fi un meci greu cu Gaz Metan, fiindcă majoritatea echipelor au început să se închidă cu noi când vin la Severin, dar trebuie să câştigăm pentru a rămâne pe podium. M-am integrat deja, fiindcă sunt acasă şi mă simt bine. În Italia am făcut doar antrenamente fizice, sunt pregătit, dar aveam nevoie de încrederea lui mister, pe care mi-a şi dat-o, iar aşa au venit şi rezultatele. Mă antrenez foarte bine şi vreau să îmi ajut echipa. Craiova este o echipă foarte mare, de tradiţie şi trebuie să ne batem la campionat. Mă înţeleg foarte bine cu Băluţă, putem intra amândoi în combinaţii fiindcă suntem amândoi foarte rapizi. Sperăm să fie cât mai multă lume la meciul următor, dar cu siguranţă pe noul „Ion Oblemenco” va fi altă atmosferă. Sper să ne mutăm acasă cât mai repede” a spus Mitriţă.

Gaz Metan, o echipă schimbată aproape complet

Gaz Metan şi-a schimbat aproape integral echipa cu care anul trecut s-a bătut pentru play-off până în ultima rundă a sezonului regulat, când a pierdut contra Ştiinţei, la Piteşti. Fără Llullaku, Axente, Eric, Creţu, Al. Muntean, Trtovac, Petre, Buzean, Rugasevic, Tahar, Sikorski şi Radu Zaharia, Cristi Pustai a fost nevoit să încropească în vara aceasta o formaţie din rezervele de anul trecut, respectiv: Danci, Olar, Buziuc, din jucătorii reveniţi la echipă, precum Khubutia şi Curtean, din foştii gălăţeni Perendija şi Sârghi, foştii ieşeni Mitic, Golubovic şi Voicu şi foştii panduri Buşu, Păcurar şi Surugiu. Chiar dacă la Mediaş sunt probleme mari, echipa fiind ameninţată chiar cu falimentul, Pustai posedă jucători cu experienţă, care pot pune probleme, iar alb-albaştrii trebuie să trateze cu mare seriozitate jocul de la Severin dacă vor să fie liniştiţi în minivacanţa prilejuită de întreruparea campionatului şi să aibă un moral bun pentru derby-ul cu CFR Cluj.