Parada Păpuşilor, astă-seară, pe Calea Bucureşti

0
121

papusi 4Deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului „Puppets Occupy Street” are loc astă-seară, cu „Puppet’s Parade”, care porneşte, la ora 21.00, din zona blocului S200 şi se va îndrepta agale spre Piaţa „Mihai Viteazul”, însă de această dată pe „Calea Bucureşti”. Traseul a fost schimbat în acest an din cauza intrării în reparaţii a străzii „A.I. Cuza”, lucrările urmând să dureze  până spre jumătatea lunii septembrie.

„Tot răul spre bine”, afirmă managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, instituţia organizatoare a evenimentului: «E foarte bine că strada „A.I. Cuza” a intrat în reparaţii, în primul rând pentru că se vor îngropa cablurile, iar pentru ediţia de anul viitor nu vom mai fi limitaţi la înălţimea păpuşilor sau a carului alegoric la 4,5 metri. Se pleacă din acelaşi punct, de la Mc Donald’s, dar se va merge pe „Calea Bucureşti”, până la kilometrul zero, la giratoriul de sub pasaj, apoi se va urca pe strada „Unirii”, prin faţa Muzeului de Artă, şi se va ajunge în Piaţa „Mihai Viteazul”».

FarfarelloAcolo, la ora 22.00, urmează să aibă loc deschiderea oficială a festivalului, ca în fiecare an, cu videomapping pe clădirea Palace şi alte surprize. Concomitent, în Piaţa „Fraţii Buzeşti” va începe concertul trupei „Farfarello” (Germania), cunoscută în România în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann, care a colaborat cu celebra formaţie „Phoenix” timp de mai mulţi ani. Din 1982 şi până acum, „Farfarello” a scos 18 albume, 4 DVD-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann, „neamţul cu suflet de român”, supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflote.

papusi (5)Festivalului „Puppets Occupy Street” – Air Edition va continua până pe data de 1 septembrie şi va cuprinde 255 de evenimente, care vor avea loc concomitent în 18 spaţii din oraş. 100 de spectacole, 60 de ateliere, 3 parade, 3 concerte, 89 de evenimente conexe (expoziţii, proiecţii video, happening-uri, arte plastice şi arte vizuale, videomapping, jocurile copilăriei, Sand Art,  facepainting etc.) vor bucura publicul de toate vârstele. Invitaţi sunt artişti din Brazilia, Argentina, Turcia, Italia, Spania, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Elveţia, Germania, Franţa şi România.

 

PROGRAMUL ZILEI DE ASTĂZI:

Arte plastice

10:00 – 13:00 / 19:00 – 21:00 – Craiova Graphic  by Mădălina Niculae – Centrul Vechi

10:00 – 13:00 / 18:00 – 20:00 – Street Art  by kids, desene pe asfalt – Teatrul Colibri, esplanadă

 

Arte vizuale

10:00 – 13:00 / 18:00 – 21:00 – Craiova frame by frame by Bogdan Dănescu – Centrul Vechi

 

Expoziţii

10:00 – 18:00 – Expoziţie An italian puppets story by Bruno Leone – Muzeul de Artă

10:00 – 18:00 – Expoziţie The air of clothing by Mariana Pachis – Centrul Multifuncţional

21:00 – Parada Păpuşilor pe traseul: McDonald’s – Calea Bucureşti – Piaţa „Mihai Viteazu”

22:00 – Deschiderea oficială a festivaluluiPuppets Occupy Street Air Edition – Piaţa „Mihai Viteazu”

 

Concerte

22:00 – Trupa Farfarello, Germania – Centrul Vechi, Piaţa Fraţii Buzeşti