Primarii, indignaţi de posibilitatea ca ANAF să colecteze impozitele pe proprietate

0
139

Şefii administraţiilor locale, indiferent de apartenenţa politică, se declară indignaţi de posibilitatea ca ANAF să colecteze impozitele pe proprietate, spunând că ideea contravine descentralizării cerute de autorităţile locale şi că ar reprezenta “bomboana de pe colivă”. Posibilitatea ca ANAF să colecteze taxele pe proprietate, în numele autorităţilor locale, este menţionată în scrisoarea suplimentară de intenţie agreată la începutul lunii august de autorităţile române cu Fondul Monetar Internaţional.

Majoritatea primarilor se tem însă că, dacă ANAF va colecta aceste taxe şi impozite, banii nu ar mai ajunge integral în bugetele locale sau nu vor fi primiţi la timp. Aceasta, în condiţiile în care cel puţin 20% din bugetul primăriilor provine din banii încasaţi din astfel de taxe.

De asemenea, în eventualitatea în care ANAF va prelua colectarea taxelor şi impozitelor pe proprietate şi mijloace de transport, primăriile ar putea fi obligate să disponibilizeze angajaţi de la direcţiile de venituri. (Mediafax)